Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Tolong jangan bawa Hp ke Sekolah..!!

Perhatian
Kebanyakan artikel dan gamabr dicuri bulat2 dari blog Cikgu Su (Jangan marah ek) Just nak share dengan rakan blogger yang lain

Sememangnya telefon bimbit yang dimiliki pelajar tidak boleh dibawa ke sekolah. Larangan ini ada termaktub dalam peraturan disiplin murid yang dikeluarkan oleh kementerian. Namun pelbagai usaha yang dilakukan oleh pelajar untuk membawa ia ke sekolah

So entry kali ini just nak tahu korang sume nie ada x bwk hp ke sekolah (Kalau takat bawak hp yang boleh isi air tue, xpayah la korang cerita kat sinie ek)

Aku boleh dikatakan memang selalu bawak hp ke sekolah (Cikgu Su jangan marah ek) Selalu aku sorok dalam poket seluar je. Kalau aku rasa hari tue aku dok meronda kawasan sekolah aku just tinggalkan dalm bilik pengawas je (aku je ade kunci bilik tue). If aku rasa aku nak wat inspection aku simpan je bawah seat kete. Bukan ada orang nak check dalam kete kot kan.

Itu aku, bagaimana pula dengan korang. Jangan cakap simpan dalam suar kecik korang or dalam baju yang berada kat dalam baju sekolah korang ek (dah selalu kantoi pun) Kes yang campak hp keluar kelas pun ade. Tahu la korang kaya

18 Jejak Perantau Maya:

etomyam said...

waaah, cikgu2 dah pandai, budak2 lagi cerdik...banyak tengok tv pelik2 la ni, mcm2 idea ada...tapi itu tanda kreatif

blog BeliBuy said...

byk layan cite CSI la nie kan he...23x selamat xde yg wat hp tue jd boom

yonna =) said...

err bawak hp ke sekolah?
yonna start pakai hp pon time nk dekat spm.
bawak time spm je la :p

err time spm kan leh bawak heeee

tu la budak2 skang ramai slh guna la bila hp kat skolah.
bukannye diorg guna bila urgent pon.
takde sebab pon diorang kene bawak g skolah

su said...

hehe...xmarah..bagus gak sebar2kan benda yg baik...x gitu? hee...

en_me said...

zaman soklah me dulu hp takdok lagikkk larrr.. uhuhu

Princess Azi said...

cet
dia pengawas pn bwk hp gak
ahaha

cikF~ said...

hehe...dlu kecik2, xmampu nak ade hp..
tp adik sy slalu curi2 jgak bawa..
sbb sng nak call die kalo die nak balik asrama

blog BeliBuy said...

yonna--> ye ke time spm kne bawak?? bro anytime je bwk time sekolah dulu..tp cover la he...23x

cikgu su--> cikgu xmarah ek...?? he..23x mmg nk sebarkan pun hhuhu...biar budak2 kite pandai sikit cover hp time kat sekolah

bro me--> zaman kite pun dulu famous 3310 n Ericsson T10 je..harga pun 400++ dah..skrg hp 100ingt je dh dpt

azi--> sapa cakap pengawas xleh bwk hp..?? xde pun statement tue he..23x

cikf~--> kite kecik dulu pun same juga..dah besar kumpul duit baru dapat hp..tp 2nd hand punye la..bunyi pun mono je...

AziS said...

tk kira nak bawak juga hp p sek..huhu

blog BeliBuy said...

bawak la...xkisah pun...jnji bgtau kat mne kamu sorok hp tue ek

Ayu said...

me nk betulkan dulu fakta bro ekk..

sebenarnya tidak menjadi satu kesalahan membawa handphone ke sekolah.. dan sekiranya cikgu atau pihak pentadbir merampas handphone seorang murid.. ianya menjadi satu kesalahan hak asasi pengguna..

sekiranya tidak termaktub dalam perlembagaan sekolah bahawa membawa handphone adalah satu kesalahan disiplin.. maka tidak boleh dikenakan tindakan terhadap murid yang membawa handphone tersebut..

hukuman hanya dikenakan sekiranya perlembagaan sekolah menyatakan handphone adalah barang larangan..

dan kementerian takder pun keluarkan sebarang pekeliling ..

kalu ada semua skolah kena ubah perlembagaan mreka..

berdasarkan pengalaman seorang cekgu.. hehehe.. :D

-atie- said...

letak bawah seat kete sape ek???cam pelik jer...
huahuahua atie tetiap ari bwk hp ke sekolah..mase form 6 r....huahuahua ade brani mau rampas atie pnye??? xde maknenyer..hahahaha

Princess Liyana said...

salam ziarah:)hehe

err..kena kuatkuasakan..tk bolh bw hp..huh..tp budak bw jgak..;p

blog BeliBuy said...

ayu--> xcakp pun pun haram... lgpun dalam pelembagaan xleh bwk bnde yg berharga ke sekolah kan

atie--> simpan kat kete membe la...oh kamu bwk ek..kamu nk sms dgn sape ek

liyana--> biar la dorg nk bawak kan... kalau hilang jgn nk bising2 plk ek

su said...

mmg tiada surat pekeliling tp ia tetap mjadi satu kesalahan krn hp salah satu drpd punca mslh disiplin diskolah....cthnya:simpan video lucah dll dlm hp berkenaan

su akan cube cari maklumat lanjut berkaitan bw hp ke skolah ni...


uhuks!

blog BeliBuy said...

ok kite tgu maklumat dari cikgu su ek... bukan untuk simapn cite lucah je..tp hp merupakan medium perantaraan cerita dan merakam cite lucah

uNa !! said...

kahkahkah sy una calon spm 2008 bawak hp je masuk dewan dan mngenakan profile silent . hahahahhaha
tapi sy tak tiru la xguna pon la hp 2 tuk tujuan tak bek. sebab sy mmg bek budak nye. haha

Framestone said...

bwk je la hp tue...xsalah pun kan...jnji xmganggu org lain yang nk exam

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top