Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Paintball & Framestone

Maaf sebab lambat update mengenai kem paintball yang aku sertai minggu lepas. Gambar baru je dapat pagi tadi. Tapi malangnya tidak banyak gambar yang mampu aku kongsikan bersama anda semua (Mungkin banyak dalam kamera orang lain kot)

Dalam kem nie banyak benda yang perlu diperlajari dan mungkin boleh di apdatasikan dalam kehidupan seharian terutama bagi mereka yang berada dalam bidang pengurusan dan peneraju.

Alhamdulillah tidak sia2 aku join walaupun masih keletihan dengan kurangnya masa berehat sepanjang cuti sekolah ini (Hampeh..!!! yang cuti budak sekolah, bukannya aku).

If ada masa nanti aku upload gambar2 mengenainya sekiranya ade insan2 yang sudi menderma gambar aku yang ada dalam kamera dorang tue.

Permainan ini memang costly, ramai juga yang merunggut mengenai harganya (orang kaya leh la main nie). Selamat aku dapat main free je. University baik sangat nak sponsor aku.

Gambar aku masa mula2 masuk ke field. Seram sejuk jugak aku time tue. Manalah tahu nasib korang dalam tue samada menembak atau ditembak. Betul x..??

Nie salah satu gambar aku semasa beraksi. Ada gaya x..?? Kalau tanya pada amer sure die cakap ada gaya. Ada gaya pun xde makna jugak. Aku kalah dalam ke3-3 game yang aku main. First time jugak la aku kalah cam nie
Keputusan Pertandingan (yang aku punya la)

1st game - Aku kalah
Time tue dah leading, dorang just tinggal 2orang berbanding team aku yang masih mempunyai kekuatan penuh. Entah cam mana salah sorang terkeluar sebab kne tembak pada mask die. Time tue aku terdengar Marshall jerit Game End (Kalau xsalah la). Aku ingat team aku dah menang, rupanya team aku yang tersingkir sebab budak yang kuar td terbukak mask die

2nd game- Aku kalah juga
Team nie xde la kuat mana pun. Yang aku tahu ade khabar angin tersebar di kalangan mereka yang menyatakan aku nie dasyat main paintball. Tau2 je game baru start 15 saat aku insan yang mula2 kuar dari gelangang. Hampeh korang sume aim aku dulu. Memang xleh nak wat ape dah

3rd game- Aku tetap jugak kalah
Time nie menentang team yang memenangi liga kumpulan aku. Kali ini team aku memberi tentangan yang sungguh mencabar sampai habis pallet. Aku mati2kan aku leh menjadi last man. Dalam masa nak amik flag ade la mamat nie tengah menirap (ala sniper gitew) terkejut dan aku pun terkejut beruk jugak la time tue. So aku dengan penuh cover macho berlari sambil melompat ala monyet kepanasan. Tau2 je kaki aku kne tembak (Dengar cerita itu la pallet die yang terakhir-dasyat gak die tembak)

Blog Advertiser
| Aku Mahu Aktif Balik Forum Rasmi BeliBuy |

32 Jejak Perantau Maya:

~cik manis~ said...

nape semue kalah je.................................
hehe

Framestone said...

nk wat cam mne...kalau sume menang sape pulak nk kalah

en_me said...

aiseh,, hingatkan ko tak pakey baju lagikkkss.. ekeke

Framestone said...

waduh..kali nie tercover... kalau asik bukak baju je..org ingt blog ku nie tempat org cuci mate pulak he...23x

-atie- said...

yeah....atleat my grup menang 2 n seri satu....sakit sila men bende alah niat...

cikF~ said...

sy teringin nak main...tp xmo kene tembak..hahaha

goasop said...

tibe2 rasa cam ganas lak game ni. waha3. xjadi la berangan nk men.

C-Ha Nasiha said...

nk main..
wawawa..
nk main paintball..
walupun ganas..sakit kena pallet..
tp nk main gak..
huhu~
x kira...
:)

Framestone said...

atie--> best la team die..awat xnk tukar time tue

cikf--> kalau nk men paintball tp xmau kne tembak, kamu kne cepat2 tembak orang. so dorang sure terkuar dan xsempat nk tembakkamu..betul x..??

goasop--> mne de ganas la game nie..kit emen cara gentlemen je..tp xtau la klu kamu men cara ganas ke..kite pun xnk men sama kamu

C-ha--> jom la caro mane2 tempat yang ade bnde nie.. tp nk men sorg2 xbest la... kalau nk kne men reramai..ade jugak bnde yg leh ditembak

Tie said...

Hi hi...tak pernah main..

kalau kena tembak, sakit tak??

Framestone said...

erm kalau kite yang menembak mmg xsakit la..kalau ditembak tgk jugak la kat mne kne tembak tue

iza~de~bintang said...

wah ada gaya jadi ghost-buster tahun 2008 :D

Framestone said...

selamat cam ghostbuster kalau cam anto fighter cam mne pulak ek

anntaj said...

hah! yang ini awk x payah nak sensor sebab tak seksi dah..:)
best nampak awak main ni....
saya tak pernah main permainan ni..
:)

Framestone said...

mmg la..sume tercoverkan... nampak je cam best... tp menyeksakan sebenarnye.. terutame bile kne pakai mask tue..susah nk bernafas... ada masa try la men ek

anntaj said...

framestone,
saya tengok pun seksa nak pakai benda tu...iskk..mesti dalam panas jer..kan???
* nak try jugak ni..hee..

Eazy Izzuddin said...

hehehe....
ok la 2 dpt men gak walau free...
cam ak x penah men langsung..
ohoho...uish bergaye nmpk dlm padang tuh...
hehe

xD

aik...
apsal asik kalah jek...
hihi
xD

izan said...

nmpk mcm ahli power rangers...

Framestone said...

anntaj--> meh la try...mmg panas pun..kekadg berkuap je.. bnde tue kne pakai ketat2

eazy--> mne de bergaya huhuu... alasan kekalahan sume dah ade kat atas tue..mybe strategy dan nasib xbaik buat aku kot

izan--> ahli power ranger ek... kite sure power ranger merah ek.. kite terime seadanya ek

AQisH said...

teringin nak main tp konpem jd sasaran utama..sure sakit badankan..akak dah tuo lah huhu..

-atie- said...

wat pe nk tukar team??team atie dh best dah..n memg best..heheheh

:: p R i n c E s S _ N :: said...

N x penah men paintball....

biskutz said...

pergh.. bestnyer main paintball..
nak gak main.. tapi tak reti lor..

Framestone said...

aqish--> tanpa akak..xde la sasaran dah...tua2 pun leh men pe...jnji pandai nyorok n tembak tepat he..23x

atie--> ala bg la kite masuk team atie huhuhu

N--> ada masa nnt men la paintball.. ajak Za join same

biskutz--> moh la men same..xreti leh berlajar kan huuhu

MiSS MiMieY said...

bestnye main.. tapi sayang.. tak de rezeki.. kalah je... heheh

Framestone said...

kite baik je.. sebab tue bg dorg menang huhuu... pernah men ke

Shaira said...

Awatla main 3 game berturut-turut leh kalah. Masa saya main nasib baik tak kena hit dr opponent, huhu. Mmg best main (first time) paintball ni. Btw, kalau main under University is cheap la compared to play ownself memang cekik darah, hehe.

bella said...

nie kalah 3 game nie mknenyer xterer..huhu.da kne jmpi 2 yg kalah 2..nk gak merase main game nie

etomyam said...

memang best game ni, camne nak join

Framestone said...

shaira--> dh nk kalah 3x nk wat cam mne... strategy xmntap la... oh pernah men la nie ek..ade mse jom men..kamu belanje

belle--> mmg ade yg menjampi... ade org sebarkan khabar angin yg mngatekan kite dasyat..so dorg pun serang kite dulu la..

etomyam--> nk join senang je..wat team dalam 5-10org lepas tue cari tempat paintball..ckp nk men..byr n men je

ryann said...

nak cuba main nanti

Framestone said...

men la.. rasanya bulan 2 nie ade tournament la

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top