Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Friendster aku di spam

Waduh aktiviti spam dah makin berluasa di friendster aku nie. korang sure pernah kena kan. Mula2 aku xkisah sangat. Tapi sejak kebelakangan ini, banyak komen yang aku terima agak melampau seperti dalam gambar di atas.

Dan baru nie aku terima satu message dari rakan friendster aku yg berbunyi

virus " Comment " lucah di friendster

Kepada pengguna Friendster. Sekarang ni virus (malware) telah menjangkiti rangkaian Friendster.

Virus ini akan menghantar gambar-gambar lucah melalui "comment". Sekiranya kita "klik" pada imej itu ianya akan membuatkan kita "sign out"

Lepas kita "sign in" balik, virus ini akan mula beroperasi dan ia akan menghantar gambar2 lucah tu kepada kawan2 kita melalui komen.

Pada kawan2 sekalian, sekiranya anda menerima gambar lucah di ruangan "comment" daripada friendster saya atau sesiapa dari rakan anda, ianya adalah kerja virus tersebut. Sila delete segera.

Harap Maklum.


Blog Advertiser:-
| Anai-anai | Berkerja Dengan Masa | Jangan Lupa Nurin jazlin jazimin| Sorry..!! I Love You | Baby Iqah Masuk Contest | 10 Kata Kunci tahun 2008 |

29 Jejak Perantau Maya:

Mr PenyuBiru said...

friendster pun bleh kena spam.sib baik aku xde friendster.hehe

Bro Framestone said...

patut la seronok...rupenye die xde friendster ek... awal2 pagi dah bertandang ke teratak aku ek..thank bro

Tie said...

Hi hi...teruk betul laa..

Kalau gitu kena selalu pantau laa..

en_me said...

me dah lamer tak update friendster.. tapi awek itteww memang mancongkammm beb.. ekeke

jagoan said...

Sapa punya kerja la ye agaknya..?


.

Bro Framestone said...

kak tie--> mmg selalu pantau la nie... kite dok tgu coment memember tau2 je dpt komen pe kejadahnye nie

bro_me--> tue la..awek mne entah dorg grap untuk di promosikan huhuuh

ah tok--> entah la ah tok... dah makin kerap dapt komen cam nie

AQisH said...

wehh..aku pon kena gak..aku terima byk spam ni..pastu diorg lak terima spam ni konon aku yg anto adoiyaiii..sbb tu malas nak lyn FS dah skrg nih..msk FB jer ;-)

Bro Framestone said...

kite xde facebook la... lyn frndster je... selalu klu dapat komen nie..kite delate je.. xklik pun takut dorg hack kite punye akaun je

Anonymous said...

spam tu klau yg menda elok2 xpa gak ^_^

Bro Framestone said...

tue la.. ade jugak yg spam bisnes kat fs... kalu bisnes yg ok xpe la jugak..pe2 pun thank coz jenguk teratak kite ek

Anonymous said...

btul2...
baru je dpt comment mcm tu...
yg peliknye ia dtg dr seorg yg baik...
rupe2nye spam...huhu

Bro Framestone said...

he...23x tue la pasl... erm kasihan insan tue ek fs die telah digunakan untuk tujuan yang tidak baik

anntaj said...

friendster saya pun sama..:)

Bro Framestone said...

friendster kamu selalu dapt comment yang spam ke.. or frndster kamu digunakn sebagai spam

unaOoOuna said...

da lm xaktip fs .
fs xbest blog best .
kahkah

Yana Ismail said...

huh..macam2 kan skang..;p

anntaj said...

framestone,...friendster saya selalu dpt komen macam ni tp saya masuk bolg awak bru saya tahu ceritanya...
so mcmana yer????

Bro Framestone said...

husna--> blog memng best pun...fs just tempat kumpul kawan je

liyana--> skrg nie ape2 pun leh jd dgn teknologi kan...

antaj--> xtau la nk wat cam mne skrg nie..klu dpt je comment cam tue cepat la delate..krg ade pulak yg len terkena

Anonymous said...

setkan utk approve comment duluk, kalau automatik mmg lar abis merebak... uhuhu

Bro Framestone said...

ok gak idea ein nie... thank untuk tips nie ek

Anonymous said...

samo2 uhuhu..

anntaj said...

ok terima kasih ya..
selamat malam..:)

Bro Framestone said...

ien--> tips ein nie mungkin ade rakan2 blog leh pakai..

anntaj--> sama2 eh xkan nk tido dah kot he...23x

IamYonna said...

a ah bro!
fs pon leh kene spam.
ntah pape.
yonna dpt gak komen lucah cmtu.
yonna terus delete je

Bro Framestone said...

same la kite...bro pun delate je.. ade jugak dgrbudak2 kat fs bising2 pasl bnde nie... sedangkan budak tue baik je xde wat bnde cam nie.. nk wat cam mne..masalaha teknologi katekan

Amoi said...

saya penah klik..
tak de apa pun..

Bro Framestone said...

ok la if xjd pe2 kan... nie pun ade kes jadi kat budak len je...

Samdaddycool said...

..spam gambo lucah kat akaun frenster org lelaki... memang kena klik ler.. kikiki :P

Bro Framestone said...

tue la pasl...selamat aku xklik..klu x.......!!! he...23x

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top