Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Terlanjur ke Melanjur

Assalamualikum wbt & salam sejahtera

Mood pagi nie kureng sikit, so xtau nak merapu merapan apa kat blog nie. Maybe pagi nie akan terbuka topik yang agak berat.

Harap sume yang datang blog nie dah cukup 18 tahun. If xmasuk 18tahun lagi..wat2 la ngaku yang korang 18 tahun. Xde sape2 yang akan tengah or marah korang dari masuk blog nie kan.

Korang pun tau yang blog bro nie banyak info untuk korang menambah pengetahuan dan memikirkan sesuatu yang xde kne mengena dgn isu yang hangat.

Dari pemerhatian bro la kan (bukan penyelidikan tau ataupun percubaan) Ramai yang wanita lebih rela menyerahkan kehormatannya pada pasangan mereka berbanding mereka yang tiada hubungan dengan mereka.

Ops apa yang bro merapu merapan nie ek??
Sekiranya mereka bukan pasangan, si dia perlu menjalinkan hubungan even sekadar "couple" baru mereka dapat berkelakuan seperti suami isteri. Kebanyakan antara pasangan ini pandai menyembunyikan aktiviti mereka.

Nak katakan mereka dari golongan yang sosial. Erm x jugak..!! Kebanyakan mereka dari golongan yang agak berilmu dan cerdik pandai (tang hal dunia la kan. Hal akhirat nun tue xtau la kan)
Adakah kerna nafsu atau godaan duniawi. Kekadang ada kes yang bro terdengar. Mahasiswi terlanjur dengan kaki rempit yang spm pun xlepas. Ops cam mna pulak tue??

Belum lagi kes, yang mengandung luar nikah. Sanggup pakai baju tebal2 time pergi kuliah.
Ada kes yang bertukar2 pasangan. Dah clash dengan boyefrend, si boyefrend leh pulak bg kenal si xgadis dengan member. So member boyefrend pulak take over si xgadis tue.

Yang terlanjur dengan suami orang cam mana pulak? Kalau dorang amik jadi no 2 teu xpe la.. Tp kalau yang xde pe2 perjanjian cam mne pulak. Mahu menangis air mata darah.
Ops berat sgt la topik nie.. Bro stop sinie je la.. Nie baru pihak perempaun.. Belum lg kes pihak lelaki. Nanti bro akan ceritakan

61 Jejak Perantau Maya:

en_me said...

hmmm.. beratnyerrrr kanns

CikYana(",) said...

xtau nk komen pe la bro

hiks

Framestone said...

bro_me--> yup berat bebeno la..

cikyana--> ops..layan je...xpyh nk komen2 huhu

[S]itie [B]Um [B]Um said...

btol2... kebanyakan yg terlibat ialah pelajar universiti.

Framestone said...

tue la.. perasan gak yg banyak terlibat pelajar universiti... sekarang dah mngular di kalangan budak sekolah.. lepas nie pulak xtau dgn siapa ek

oneyani said...

pernah dgr x..lagi tggi ilmu seseorang tu lagi byk syaitan mendampingi..so kene kuatkan iman la utk mengelakkan diri dari gejala maksiat ni..

sekian muliani dari bilik berita=p

Framestone said...

he..23x nie dari syarikat berita mne pulak nie he..23x

tp mmg betul pun... dah la zaman skrg nie maksiat dah diperbagaikan... ada yg xnk elak..ade pulak yg mmg nk terlibat sama..

lagi parah kalu buat maksiat leh ajak memember.. ingat ajak g men bola or g minum kedai mamak ke

ekino said...

haaaaaaa...

tu lah bro..tak paham lah ngn dorang nih..

urmm kdg tu sian tgk dorang..

ekino kan tkt sgt lah nak ngndung..nak bersalin lg..mst perit!

tp dorang cm tak kesah..dah bersalin buang lak anak..penat ngndung 9 bulan pstu buang anak..

cm tak de akal pn ada..pelik2!

sharamli said...

org yg dlm pic tu da kawen k0t...hu3

Framestone said...

ekino--> he..23x ish ekino nie..

ops awat xnk ngndung pulak nie... meh bro tolongkan he...23x

pasl dorg tue..rasenye dorg nk wat praktikal n amali b4 khwin n beranak anak dalam nikah kot...

xpun dorg wat experiment cam mne nk wat baby n cammne rasenye nagndung n beranak.. dan hasil experiment dorg tue cam biasa la..dorg xtau nk buang kat mne huhu..tue yg dorg buang tempat pembuangan sampah la dlm longkang la

sharamli--> dalam pic tue.. bro amik dari akbar kosmo tahun lepas... dorg pun peluk2 je tue..xde pulak melanjurkan diri pun kan

::alwaniamalini:: said...

isk2..berat2
tak tertanggung nak memikulnye.....

Framestone said...

he..23x berat ek...jgn la pikul..jinjing sudah la kan...

Eazy Izzuddin said...

ohoho
mmg berat tuh...
aha...
naseblah ku yg tiada pape nih
huhu
xD
=P

ain said...

jauhkan lah dr anak2 akak. ttp ini lah budaya sosial kita hari ini!!sesuatu yg amat menyedihkan!

:: p R i n c E s S _ N :: said...

da mcm2 kes y blaku skg....xto laa ape nk jd...err..mnyampess plaks tgk pics tu...da r pkai bj kurung...kemain erat lg pelukan die...wakakakaak...

Framestone said...

eazy--> la ko dah xde pe2 dah ke..waduh siannye dgr statement ko tue ek..xpe la bro bersimpati dgn mu

he...23x melawak je... berat gak topik nie... baru tang perempuan je..blum masuk tang lelaki pulak

kak ain--> tue la..mmg sedih pun kak... nk bersosial pun ada caranya..jgn melampaui batas pergaulan udah...

harap jauh dari anak2 kite kan kak

N--> selalu yg pakai baju kurung nie yg lg kite kurang percaya huhu... kalah mereka yang pakai baju xcukup kain....

bella said...

ermmmm..no komen

PoOhEm0 said...

erm...
tah la bro...
nk kta x beplajaran...
tpi sume bkl2 doktor la ape la...

huhuhuhu
ingat nk sronok jer...
ish3
apa yg best sgt couple2 nie...

hihihihi

Framestone said...

bella--> erm... thnak for your comment he..23x ala bella nie...susah nk nmpk die komen kat blog bro...

sekali komen die cakp "no komen" pulak he..23x rindu kat bella..

poohemo--> entah la.. erm nnt la bro wat entry pasl keseronokan melakukan maksiat he...23x ok x pooh..

selalu yg terpelajar nie la yg susah kite nk control... makin pandai dorg makin byk bnde bukan2 yg dorg teringin nk wat

CikYana(",) said...

out of topic:-

ala tgk jela
owh bro minat heliza rpnye

yana pnh jmpe heliza sekali
time 2 dia dtg wt show kt ganu

dia sgt2 lawa lah bro
nk2 tang mata..perghhhhhhhh

Framestone said...

sebab lawa la.. bro telan air liur je..ramai yg nk die huhu... erm pe kan daya bukan jodoh bro he..23x

CikYana(",) said...

tau xpe
xpela skrg kn bro da de si dia
kira okla tue

:D

m.k.z.e said...

manusia masih ade sifat ingin tahu tapi x memikirkan kesan nya

Framestone said...

cikyana--> he..23x nk heliza jugak..

huhuhu dah la xdpt berlakon dlam cite syurga cinta tue.. tertibe director tukar awal gnti tempat bro

mkze--> setiap pe yg dorg ingin tahu dorg tetap nk tahu kesannye..cuma dorg xbersedia untuk menghadapi kesannya...

mungkin jangka pendek leh la.. cam mne pulak dgn jangka panjang kan

Nazz@Purple said...

Manusia seringkali buta kerana cinta..bila xde iman..mudah la nafsu menguasai diri..

-Bro dah antar ke perfume tu..dah ade stock ke SET 1??

nonna manis said...

psl terjadi pada budak universiti...maybe org skang kawin lmbt kene blaja dulu...
org dulu2 kawin cepat..tu yg rame bdk u terlibat

Framestone said...

Nazz--> tue bukan cinta sebenarnye.. just nafsu je kot.. lgpun ramai org lebih ke nafsu dari cinta sebenarnye..

bro kne tanye stokis dah sent ke belum if nazz xdapat lg..sume set dah ade dah nie...

nona--> ops die punye pendapat berbeza tul la.. tp mmg ternampak pun..sebab dorg xdibenarkan khwin tue yg sanggup xkhwin pun xpe..asalkan dapat rase..

knpe la kite xikut je cam dulu ek.. nk konkong remaja kite..jangn sampai satu tahap org pun dah malas nk khwin...

Nazz@Purple said...

Erm sampai hari in belum sampai lagi perfume tu..nanti pape gi tau eh.tq.

Framestone said...

ok... kjb lg bro update balik... mybe de miss communication kot..

mae said...

x tau nak komen ape fs..tp nak komen jgak...
budak2 skang sosial sngat..bpeluk sana sini..kat public area plak tu..mndekati zina..pihak bwajib patut kwal benda ni..jngan bagi pluang dorang bmesra sakan..kasi tngkap..kasi ptong itu kpala..

Framestone said...

potong kple ape tue ek he..23x

mmg xterkawal pun.. tang tempat2 cam tue leh la kawal... tp tang tempt yg xde org nk kawal tue cam mne pulak ek...

bg aku la kan.. if nk wat maksiat pun jgn la sampai wat dgn suami org ke?? bertukar2 pasangan ke..sampai ngandung ke... ade otak fikir sendiri la kan.. klu x xde guna org wat kondom n pil peracang...

Zaidon said...

salam.. benda macaam ni dari zaman jahiliah sampai sekarang tak akn selesai, ikut nafsu..

p.i.n.a.t. said...

uish..berat kes ni..
manusia salu ade rse nak cuba...
klo da cuba byk2 kali tu,bk ingin tau da tu..
nafsu penuh di dada...

takot.takot.takot..
mntk dijauhkan la benda2 ni.

Encik Azizan said...

4x berat ini kes..klu mngkt gambar tu mkn tua mkn mnjadi..
hehe

mae said...

haha..penyedap ayat je tu fs..x ada yg tsirat atau bhasa kesat..

iza~de~bintang said...

urm berat berat...masalah negara ni...tergugat ekonomi

PoOhEm0 said...

eh2...
jgn bro...
jgn xtulis la..
hahahaha
mesti lagi hawt la n3 nie...
hihihi

~~Noli said...

wahh mantop la bro..
takut2..sebab Allah sering membalikkan hati kita 200 kali sehari..takut time tuh hati nih xtetap imannya..owhh tidak..thanks bro mengingati org sekeliling..amin..

p/s:amin amin..masih dapat berfikir waras...igt kwn2..jgn ikut nafsu yg jahat..hehe

Lina Chan said...

bro, lama tak merapu merapan kat blog bro.. haha~

pelik la bro org mcm tu..
sy sdiri taktau nak komen apa ekceli..
sbb selalu mama pesan, "jgn mengata org, nnt kena batang idung sdiri"..

takutnya..

Framestone said...

zaidon--> salam juga buat kamu..

yup bnde nie dari dulu sampai la nie xselesai.. mmg staitan menjalankan tugas dorg dengan jayanya. kita sahaja yang asik lalai dengan tujuan asal kehidupan kita

pinat--> he..23x manusia mmg ada rasa ingin mencuba..tue yg bahaya tue.. cam iklan jugak.. rasa sekali mesti nak lagi..

dah banyak kali rasa.. mau jadi len pulak kan.. pe2 pun nafsu jugak...ade kes bukan sebab nfsu..sekadar suka2 je..tue lagi bahaya.siap reramai lg tue

azizan--> 4x berat tue?? ko kire cam mane ek?? berat sgt ke he..23x peh gambar tue aku google je..

mae--> oh penyedap ayat ek..aku ingtkn ade mkne yg tersirat..tp klu potong kple die tue buh kunyit n garam mahu meraung kan

Framestone said...

iza--> ekonomi?? knpe pulak berkaitan dgn ekonomi ek he..23x berat2 ek

poohemo--> he..23x bro akan tetap menulis..itu pun klu ingat nk tulis ape.. sebab hari2 ade je topik yg bro akan bukak huhuhu

harap pooh sudi la melayan rapu rapan bro ek

Noli--> mne de mantop la... besa2 je

bukan untuk mengingati org len je.. untuk diri bro jugak... setan de kat mne2.. iman pun xkuat mne pun nie...tp kekdag bro ikut nfsu jugak..nafsu makan n tido.. belum nafsu malas lg tue

huda--> tue la dah lame kamu xrapu rapan kat blog bro.. rindu kat huda huhuh...

tue la bro pun xberani nk ckp lebih2 takut kne kat idung sendiri. if xkne kat bro..mybe kne kat adik beradik or anak2 nnt

kayteeze said...

Errk....!!

Loya pulak tengok gambor kat atas tu... putus selera...hu hu..

Aaii....kahwin aje laa.... buat sakit mata je...

Dulu kak tie dating juga, tapi malu2...ekekekeke....

Framestone said...

cet kak tie bukak kisah zaman die mude2 dulu..kite dulu pun malu2 gak.. tp date xde la dk sebelah2.. dok menti dok bertentang

so xleh la nk peluk2 he..23x he..23x kahwinkan je.. sepatutnya mane2 kes cam nie kite bg dorg khwin percuam.. nk harap family.. mahu ade riban2 baru bg kahwin..enth la ank elok ke x time tue kan

nonna manis said...

pendapat just berbeza..tp kite kene tau nape dorg wat cm tu..xsume nk wat cm tu..maybe dorg xpk panjang time bermesra..sehingga di pndang jelek org sekeliling..kurang kasih syg dari family kot..nk komen lebih2 pun tkt terkene diri sendri

Framestone said...

oh xpe nonna.. takut terkena kat diri sendiri ek..pe2 pun bro nasihatkan nonna pun jage la kelakuan ek..takut jd cam nie je.

if nk mesra lebih2 pun tgk tempat la..jgn samapi org jelek denagn perbautan kite kan

-datin zazaw- said...

betepok sebela tngan takan bebonyik
:)

Framestone said...

he..23x nie kes tepuk pakai len..tue pasl berbunyi... selalunya bukan sebab sebelah pihak je...

Jard The Great said...

mcm tak abis dikupas je i su neh...

Framestone said...

mmg xhabis dikupas pun.. klu kupas habis2 mahu panjang berjela pulak..tgu sambungan nnt.. tp tang laki pulak ek

PoOhEm0 said...

walaupon bro merapu...
but pooh tetap suka bca....
sebab dier....

BEST.....

hihihihi
sumpah xtipu..
bujet bodek...
hahahaha

Framestone said...

oh thank coz suke membaca rapuan bro ek.... bro pulak suke masuk blog pooh sebab blog pooh nmpk comey

Syaz said...

marilah kte sama2 berdoa dijauhkan dr keterlanjuran itu...n semoga cepat kawen amin..
hehe..opps tergatal la plak.. =P

.gaDis. said...

hurm...mmg berat yg teramat ler berat sesgttt....

nuyui said...

berat???? timbang kilo ke timbang kati..? ekekekeke.... tp btl la bro.. skrg ni mmg mcm tu kan.. jauhkan lah sy... nauzubillah.. huhuhu...

AkuAyie said...

topik panas..

couple..
lepas clash.. senang je nk knalkn kat member..
pastu biler clash lagi.. dok marah2 kt x-gf lak..

isk2...

samdaddycool said...

.... Jadikanlah iman sebagai panduan, bukan nafsu sebagai ikutan..

Framestone said...

Syaz--> bro sentiasa doakan...terutama kat rakan2 blogger nie... syaz cepat2 la kahwin ek... gatai sekarang xpe... jgn gatai time umur dah masuk 40thun (selalunya lelaki la)

gaDis--> berat sgt ke... tgu la entry akan dtg di teratak buruk nie.. bro kekdang suka cungkil balik entry2 lepas sekiranya ada permintaan..

nie baru pasal wanita..belum masuk tang lelaki pulak.

Nuyui--> ade yg ckp berat... xkisah la nk timbang pakai pe kan he..23x

mmg byk bnde cam nie berlaku skrg huhuhu... harap xjadi kat kamu ek.. bro tahu kamu pasti akan menjauhi bnde2 cam nie... bro doakan ek

AkuAyie--> he...23x ckp cam pernah dgr pengalaman nie je...

mmg sellau ade kes dah clash pas kat member.. clash pas kat org len pulak.. tau2 je pusing situ je..cam kenduri reramai la pulak...

samdaddycool--> thank bro untuk renungan nie

puteri said...

bile nk letak kes llaki plk?

Framestone said...

kes lelaki tgu la ek... ade mse nnt bro wat ek.. mybe minggu depan tau..sabar ek

Cik Akma said...

da cukup 18 hehe :D

Framestone said...

he..23x cukup 18 tahun ek.. leh la lepak blog bro n layan entry2 tertentu huhuhu

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top