Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Aku Tanpa Komputer :-(


Assalamualikum Wbt & salam sejahtera

Ops dah 2 hari aku xupdate blog dan melayan kerenah2 pelawat setia blog ku. Aku juga tidak kesempatan nak lawat blog korang. Pe2 pun terima kasih coz drop komen kat blog aku nie.

Aku sekarang secara rasminya dah x jadi warga KL.. Dah jadi warga Perak 247. Kalau sebelum ini hanya hujung minggu je aku berada di KL.

Aku sekarang dalam proses nak pasang stremyx kat rumah ku di Perak. Erm ada apa2 cadangan x untuk amik pakej yang mana asalkan jimat dan menguntungkan.

Just untuk pengetahuan korang,
aku dah xde komputer huhu td AR (Assistance Register) bagi arahan kepada aku untuk kosongkan komputer dan backup all data aku.

Argghhh cam mana aku nk wat koje if sume data nk dikosongkan.. total data yang aku miliki 4Gb (peh banyak gak ek data aku. xtermasuk yang aku dah delate sepanjang aku kerja di sini)

Dan komputer aku akan di berikan kepada FR (Fellow Researcher) Datin ape entah. Aku belum lagi berkenalan dengan dia. Nanti2 aku berkenalan la ek.

Walaupun sedih, AR aku cuba men"cool"kan hati ku. " Ko xnak pakai komputer yang baru kite order tue ke?"

Tertiba aku teringat kat komp yang pernah aku order dlam RM4K sebuah. Komputer yang aku idam2kan bagi memudahkan kerja ku.
Foot Note aku buat korang,
Setiap benda yang terjadi pasti ada hikmah. Pe2 pun bersyukur la ek.Pe2 pun moh layn entry di blog khidmat masyarakat aku.

24 Jejak Perantau Maya:

suezensuzanna said...

owh...dh jd warga perak??huhuhu..so x turun kl dah???

Framestone said...

turun tue tetap turun..cuma xkerap la.. turun bile de hal je la...

CikYana(",) said...

ala perak-kl dkt je kan
xsmpai sejam dh smpai
relaks je bro..cooL..
hikhik

owh ye..skrg ni umah yana pkai streamyx gk
sebulan rm77 je..main tenet xde limit
myb skrg da de pakej yg murah skit kot
pe2 pun..tuk kepastian better g tnye sndiri kt
TELEKOM MALAYSIA(",)

Framestone said...

b4 this bro pakai yg pakej rm88.. 1M n line tepon rm27 kot... just nk tahu kot2 ade pakej yg lg ok x

bella said...

seb bek ade komp ganti..
kalo xdek mcmmne..
kn ssh..
huhu

Framestone said...

mmg suah pun..letak jawatan la kot.. hari2 kne pakai komp huhu.. nk pakai notebook company leh la.. takut xtahan je nk tampung kerje bro yg berat nie

CikYana(",) said...

owh yeke?
skrg ni line streamyx kt umah yana x kaco line tepun pun
bil asing2

tp rse2 nye skrg ni de pakej yg lg ok n laju la

Framestone said...

oh ye ke... coz kite dulu dorg sekalikan satu bil..senang nk kira..tue kate dorg la kan...

mmg ade pun..cumz nk tnye rakan2 yg len je dulu...

OREOO said...

welkam 2 perak..;)

Framestone said...

he..23x bro mmg org perak la... dah lame dh dok perak..hujung mgu je dok kl..cuma kali nie dok perak full time.. bosan la jugak.. nk je pasang stremyx

sharamli said...

yup..sum0 ad hikmah.........

Framestone said...

yup sume de hikmah huhu...

PoOhEm0 said...

erm...
bro pooh phm cmna idup xdak komp...
hihihi
bersabaq yek..
itu hanya semantara...
hahahahaha

Eazy Izzuddin said...

alo bro...
lorh...
x jd warga kl da ke?
huk3...
x dpt le nk hangout sesekali....
xD

Framestone said...

poohemo--> selamat sementara he...23x tp kat umah komp tetap ade..cuma xde komp kat tempat koje je nie

eazy--> leh je nk hangout same2.. plan leklok.. ade mase bro join huhu...

ain said...

ooo..nak dpt comp baru yg lebih canggih ler ni. so x yah sedih2 la. senyum sokmo la.

Framestone said...

sedih gak kak... coz komp baru teu xdapat lg..entah bile sampai huhuhu

nuyui said...

betul tu... dah2x.. tak mau sedih2.. buruk sungguh muka kamu biler sedey.. ekekekeke...

LaLa♥ said...

ala,toksah sedih,dapat baru,
lagi bes kuuuut

mademoiselle azieshakespeare said...

perak.. much better than KL :D

-aTie- said...

huahuahua IPOH is d best place..nge nge nge..sian die ucuk2...

en_me said...

ipoh mali tewww..

ZirCon gurL said...

bole la dtglwt utp..=)

Framestone said...

nuyui--> xsedih pun.. tp dalam hati siapa yg tahu kan

Lala--> nk tgu dpat baru teu la xtau bile huhuhu

azie--> yup.. tp perak xde byk bnde leh wat la huhu

atie--> nk tuurn ipoh sape la yg ade huhuu

bro_me--> teman bukan org ipoh la bro

zircon--> lawat UTP he..23x selalu je lawat..adik sorg ade kat sane... masuk pakai result trial spm... tahun nie die masuk

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top