Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Seksa Jadi IT Support

Salam IT Support,

Saya mohon pandangan dan khidmat nasihat tuan berhubung:

tahun lepas saya telah menaiktaraf program dalam sistem saya dari 'Boyfriend 5.0' kepada 'Husband 1.0'. Dengan kos keseluruhan sebanyak lebih kurang RM10,000 ( melalui skim pembiayaan Ma and Apa siri 11/2008). namun demikian saya kurang puas hati dengan prestasi program baru ini kerana saya dapati:
(a) Program baru 'Husband 1.0' mengekang saya dari memperolehi barang-barang perhiasan, baju, beg tangan dan sebagainya berbanding program 'boyfriend 5.0' yang semuanya mudah, saya hanya click dan terus dapat, melalui program 'husband 1.0' ini, sering keluar mesej "Account access denied" ataupun 'account exceed available balance". Apa sebenarnya yang terjadi?
(b) program 'Husband 1.0' juga saya dapati secara otomatik telah uninstall program-program sedia ada saya seperti 'windows shopping 2.0', 'candlelight dinner 4.0', 'TGV cinema 5.0', 'online chat 5.7' dan sebagainya. Dan saya juga hairan rupanya program 'Husband 1.0' mempunyai pakej yang di install secara sendiri iaitu 'ESPN live soccer 3.5', 'Supersport 3.0', 'WWF 4.5', 'Auto coffee maker 3.5' dan sebagainya.
(c) Saya juga rasa macam sistem saya dijangkiti virus 'Dirty laundry 3.5', 'smelly odor 4.5', 'messy house 4.5', 'dirty toilet 6.7' 'unwashed plates 4.5' dan banyak lagi yang saya rasa anti virus saya tidak mampu mengubatnya.
(d) Setakat ini saya menggunakan anti virus 'Nagging 4.5' tetapi nampaknya hanya berkesan untuk beberapa ketika sahaja, atas nasihat rakan saya juga pernah gunakan fix-it program seperti 'conversation 4.5', tapi nampaknya program itu hanya melibatkan satu pihak sahaja. Sampai satu tahap saya juga pernah gunakan program 'no-sex tonite 6.7' tetapi kesannya memakan sistem saya sendiri. virus lain seperti 'lonely night 4.4' pula yang datang menyerang.
(e) Saya harapkan program 'Husband 1.0' ini membantu sistem sedia ada saya seperti 'house cleaning 4.5','weekend gardening 2.0', 'Diaperchanging 2.0', Live tazkirah 2.4', 'Jemaah Pray 2.2' atau sekurang-kurangnya 'gotong royong 4.5'. Nampaknya semuanya tidak menjadi.
Tolonglah tuan, saya memerlukan khidmat nasihat tuan selanjutnya.

Sekian
Ruukeeyah

Salam Puan Ruukeyah,

Setelah meneliti sebab-sebab kerosakan sistem puan, kami mohon memberi maklumbalas seperti berikut:

Perkara asas yang puan perlu faham bila menaiktaraf program daripada 'Boyfriend' kepada 'Husband', tidak kira apa-apa version sekalipun, program 'Boyfriend' merupakan 'entertainment package' yang merupakan stand alone program, manakala program 'Husband' merupakan 'operating system'. Kedua-dua program beroperasi berlainan cara. Banyak pengguna terkeliru dengan program ini walaupun sebelum naiktaraf pernah mengikuti kursus asas bersijil 'pre-marriage 1.0'.

Untuk membantu, puan boleh cuba gunakan Command C:\\I THOUGHT YOU LOVED ME sebaik sahaja sistem puan bermula. Cuba juga download perisian 'Tears 2.0' atau 'guilt 4.3' atau kedua-duanya sekali serentak. Ada kemungkinan program 'Husband 1.0' boleh berubah dan secara otomatik terus download 'Flowers 9.0' dan 'Jewellries 5.4' ke dalam sistem puan. Namun perlu berhati-hati, sekiranya puan terlalu kerap menggunakan 'Tears 2.0' dan 'guilt 4.3', program 'Husband 1.0' akan bertindakbalas dengan 'Silence 4.5' atau 'latenight outing 1.3'. Kedua-kedua tindak balas tersebut tidak bagus untuk perjalanan sistem puan. Banyak juga kes yang dilaporkan kepada kami 'latenight outing 1.3' boleh membawa virus 'loudsnoring.wav'. Sejenis virus yang akan menganggu audio sistem puan.

Dalam membaiki sistem puan, kami nasihatkan jangan gunakan fix-it program yang terlalu kuat seperti 'Mother-In-Law 3.2' atau 'Another Boyfriend 6.5'. Kedua-dua program tersebut akan terus merosakkan 'Husband 1.0' dan keseluruhan sistem puan.
Di samping itu, program 'Husband 1.0' ini juga dikesan mempunyai kelebihan untuk beroperasi di 3 lagi sistem di samping sistem sedia ada. Puan perlu ambil langkah berjaga-jaga kerana pergerakan program tersebut kekadang sukar dikesan....
Kesimpulannya program 'Husband 1.0' sebenarnya hebat dan mengkagumkan, namun di sebabkan kapasiti memori yang terhad menyebabkan program tersebut lambat untuk menguasai program-program yang puan idamkan. Gunalah program ini sebaik mungkin.

Atau mungkin puan juga perlukan software sokongan untuk membantu menambahbaik memori dan prestasi program 'Husband 1.0' ini seperti 'Special Recipes e-Book 3.4' atau 'Janda coffee 2.0'. Dalam sesetengah kes 'kamasutra online 2.0' dan 'cakar harimau 2.0' mampu memberikan impak dan tindakbalas yang cepat terhadap program 'husband 1.0'

Selamat mencuba.

Sekian.

IT Support
****************************************************
He..23x dah lame aku xwat entry yang bukan hasil cetusan aku sendiri.. bnde nie dah lama tersebar..cuma aku nk share dengan u'll pasal pandangan IT Support yang lain mengenai masalah ini
dari aku
pe kate plugin "skandal" then install application "curang" untuk meningkatkan keselamatan. upgrade firewall supanya aktiviti mu tidak dpt di hidu
dari 1st IT support
i tak akan terkeliru dgn program2 macam nie..sbb my pc including off and home semuanya dah install anti skandal..and my system currently maintain ngan program my husband 1.0 with version skill 69....ha..ha....
dari aku
nnt aku nk develope perisian auto register.. sekali pakai.. terus update automatic wife 1.0 sampai wife 4.0.. setiap wife tue akan ada pecahan untuk plugin child update ikut tahun
dari 2nd IT support
pun boley gak....tapi risiko takut banyak pakai RAM ha ha ha
dari aku
mmg pakai byk ram pun.. sebab tue kne ade budget besar untuk beli "server" kalau boleh yang leh tampung 4 blade.. senang nk upgrade bila di perlukan... asalkan main power x off la.. if off terpaksa pakai power root as other option

21 Jejak Perantau Maya:

Syaz said...

erk..hahaha =)

Eazy Izzuddin said...

ohoho
geetu pule....
mmg IT...
xD

Framestone said...

Syaz--> gelak je die ek... tang men la yg lawak tue kan

eazy--> mmg gitew pun.. nie pun tgh tgu update terbaru nie...

oneyani said...

uih penuh dgn maksud yang simbolik..mujur yani org it so dapat tangkap sume term yang digunakan..hahahha

bro..nk beli perfume..cepat la..hehehe

Framestone said...

ops he...23x selamat yani faham he..23x nie la kalau org IT merapu he...23x leh je huhuhu

-aTie- said...

nak upgrade sampai wife 4.0 ek...sedangkan wife 1.0 pun slalu kene virus.....

Framestone said...

sebab wife 1.0 selalu dijangkiti virus..so kne upgrade sampai version terakhir.. wife 4.0...

if wife 1.0 xleh nk diselamatkan.. mmg terpaksa remove application tue... n prepare install the new wife.

CikYana(",) said...

bro terer ek bab2 IT nie?
yana tau la skit2 jer
xdela tahap buta IT
ahaks

btw..camat pagi
ceriakan hari anda dgn senyuman :)

Framestone said...

xde la terer sgt.. sebab kerje pun kat area yang ada kene mengena dgn bnde nie..sebab tue kne tahu..

sedangkan bnde nie merapu je he..23x bukan selalu budak IT merapu

CiLaa said...

hahah..lawak2..n gerun lak nk berlaki..huahuahua nti xleh soping2..

Framestone said...

xpayh la nk gerun2 nk berlaki... pe2 pun kne gunakan search engine untuk mencari lelaki yang terbaik buat diri sendiri.. setiap lelaki pulak perlu di scan tahap agama, keluarga dan juga kerjayanya...

for shoping..boleh gunakan ebay.. asal shoping secara automatic tolak duit laki.. ebay short form untuk "eh..!! bayar la" he..23x

bella said...

mule2 bce blur...
pas 2 bru phm..huhuhu...

ain said...

alamkkk...akak tak bape faham le topik hr ni.hihi

samdaddycool said...

eh..!! bayar la ... aku ingat ebay betull (sensitif tgk perkataan ebay).

Framestone said...

bella--> boleh blur ek he..23x cite besa2 je nie huhu...

kak ain--> xpyh nak fham kak.. mmg complicated pun huhu...

samdaddycool--> he..23x sensitif ek.. aku melawak je dgn perkataan ebay tue huhu... nnt akunk berguru dgn ko nie huhuhu

::alwaniamalini:: said...

adehhh...penin2 huhuhu

Framestone said...

alal jgn la pening kple ek... besa2 je tue

en_me said...

'entertainment package' tewww.. ahaks

Framestone said...

ops entertainment package ek... nnt sy fikirkannya... nk search kot2 jumpe application yg sesuai

p.i.n.a.t. said...

errr..
x terkata pape...adehh

Framestone said...

awat xterkate pulak ek... sorry bro dah lame xdtg blog kamu kan

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top