Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Hadiah Di Hari Perkahwinan

Hari ini bermula sudah episod drama nikah n kahwin secara besar2an di seluruh Malaysia. Peh kalah jualan Mega @ Mega Sell

Sekadar entry pendek yang bro teringin sangat nak rapu rapan di sini. Entry nie khas buat Member kite Amalini (If xkenal, sila2 mengenali beliau)

Mungkin antara korang, dok terfikir nak bagi hadiah apa pada perkahwinan member korang? Dengan nak fikirkan harga lagi. Belum fikir bnde tue dorg nak ke x kan.

Bagi bro, selalunya teman2 bro yg "teristimewa" nie
Bro bagi lesung batu je.

He..23x if ade yang nak tiru cara bro, mmg bro galakkan. Sekurang2nya benda tue dorang akan ingat. Jangan pulak korang bagi benda yang ada kne mengena dengan sejarah hitam dorang pulak. kasihan la kat dorg (dorang kan nak bina hidup baru)
p/s- selamat bercuti buat pelajar sekolah, cikgu2 sekolah dan yang seangkatan bercuti sama seperti mak cik kantin sekolah. Pak guard sekolah jangan gatai2 nk cuti pulak ek

19 Jejak Perantau Maya:

PoOhEm0 said...

xpenah tgk owg bagi adiah pembuka tin...
hihihi

::alwaniamalini:: said...

apa relevannya bagi lesung batu ni bro?
kalo berlaku pergaduhan boleh dijadikan senjata tu hehe..
tp kalo sy, mmg sy nak lesung batu, senang nak wat smbal belacan hehehe...

bella said...

macam tak pernah dibuat orang jew kasi lesung batu..
huhu..

esok bella balik pahang..
kazen kawen..
mama bella belikan pasu bunge..
boleh melantak banyak2 kat sane..
yea^^

Nazz@Purple said...

Erm nazz bru je balik dr beli adiah kawin member nazz..penin gak..kalau naz bace entry ni b4 pegi tadi..leh gak ikut idea bro..bagi je lesung batu..he..he..hek..

wawa said...

salam bro...huhu ramai tol membe2 kawen time cuti nih...pening gak pikir nk kasi apa..

AiE bAhRi said...

salam bro..sekarang ni musim mengawan..upss..musim kahwin..nk pk bg hadiah apa mmg susah..so,bg ikut kemampuan je.he3

SweetyMya said...

uhh kalo cmtu suma org tau la hadiah kamo ape eh? lesungs...hehe

Syaz said...

bile bro nk tawen nih...?? x sabar ar nk belikan bro hadiah kahwen..hehe, jgn lupa jemput eh nnt bro.. =) (jgn tanye ape hadiah tu, Secret, hehehe)

mademoiselle azieshakespeare said...

bagi je apa2 pun
asal ikhl;as

~cWa~ said...

hai..cik framestone...nnt nk jmput dtg knduri kt leh?

Hidayah said...

nanti bro kawen, kiter kasi itu hadiah lesung batu...wokey???

[seb baik, 1st tgk gambar lesung batu tu cam len macam jerk..heheh]

DilOt said...

lesung btu...huhu...xpenah dgr lak owang bg lesung batu,,

tgh memikir gak...nak bg membe2 ape...tp post jela...nak bagi lesung batu...berat lak..kang ade posmen terhempas..kene kaki die..naya lak nnt...

Framestone said...

poohemo--> bro pun xpernah tgk lagi.. ok gak tue.. nnt pooh kahwin bro bg pembuka tin ek he...23x

amalini--> lesung batu nie byk gunanya.. terutama bg mereka yang baru berkahwin.. leh berlajar memasak xpakai instance punye perencah... sume kea tumbuk sendiri

leh gak wat sambal belacan.. lg satu leh wat baling2 kalau xnk tgk ufo aka pinggan terbang bile gaduh

bella--> pernah je. cam bro dah ramai mbe yg bro bg lesung batu.. untuk musim kahwin nie pun bro dah order dah byk2.. cuma belum pack je lg..

oh balik pahang ek..leklok kat sane.. jgn melalak mengalahkan tarzan... eh bukan ke kamu dok berlajar kat pahang jugak.. xde tempat len ke nk g time cuti2 nie

Framestone said...

Nazz--> entry pasal lesungnie bro dah taip hari jumaat..cuma publishkan hari sabtu je..coz xkan jumaat nk publish 3entry kan he...23x

xpe la..len kali pun boleh..cam bro awal2 dah order lesung batu.. tgu nk pack n bg je nnt

wawa--. member bro pun byk gak nie.. ygbro pening bukan pasal nk bg ape..cuma pening nk g mane je..

sume kahwin hari yg sama n waktu yg sama..cuma tempat je berbeza..peh parah nk g.. dah lam jauh2 bangat

aie--> he..23x musim mengawan ek he...23x klu dah tahu musim mengawan..pe kate bg alat membantu mereka mengawan he..23x boleh ke

Framestone said...

SweetMya--> yang tahu je tahu la.. tp yg xtau teu xtau la kan.. nnt kak mai kahwin kak mai sure dpt la he..23x

Syaz--> nk bg bro lesung batu ke huhu... he..23x tgu la ek.. nnt ade rezeki bro ajak sume dtg ek huhuuh

azie--> he..23x asalkan ikhlas ek huhu.. mmg bro ikhlas pun bg lesung batu tue he..23x

cwa--> kenduri kamu?? bile tue n kat mne?? leh je bro dtg he...23x

hidayah--> boleh je if nk bagi..rasenye sume yg dtg bagi lesung batu.. mahu boleh bukak galeri lesung batu pulak he...23x

ops kamu fikir pe ha bile tgk lesung batu tue... malu bro he...23x

Dilot--> mmg la xpernah dengr..sebab pengantin senyap2 xnk bgtau yg die dpt lesung batu he...23x

ala nk kne post jugak ke..?? xpayah la.. cari je lesung batu yg kecik punye..xpayh cari yg berat2

SiS-lin said...

lor bole sama lak dgn sis-lin...hrtu bg hadiah kt kwn lesung batu..ingt mggu ni keje kawin pon nk bg yg sama gak..berat bt suspen jek....kan?

cik nana~ said...

lesung batu?? hehehe...
pening gak ni sebenarnye. ramai nau yang nak kawen...

Framestone said...

Sis-Lin--> oh kite serupa la... nmpknye kne perbagaikan lagi hantaran he...23x bg pampers leh x?? besar sikit hadiahnye even lmbt lg dorg dpt baby

cik nana--> pening ek... ala bro pun pening gak...if nk bg perfume leh je contact bro ek

naja :) said...

ya btol....lesung batu.... tingt ms kawen, hadiah terlalu bnyk, then kitorg dh x lrt nk bkk, spupu spapat, ank buah smua tlg bkk adiah den...last2 kitorg just bkk pmblt je, x lrt nk tgk adiah ape...tup2 dpt la satu blender jename panasonic...esok luse, spupu den tanyer, dh bkk adiah ke???den pon beria la thnx bro bg blender...aleh2 dia gelak tbahak2...den pon blur je...g la korek blk adiah yg betimbun tue....rhupenyer blender tradisional yg dihias cntik ngn reben mrh n pelbgai rempah ratus...mmg comel...hampeh lu bro...then bile dia kawen den pon bg la 1 kuali bsr dlm 3 kotak yg berbeza saiz...adiah den la yg plg bosa...kt kuali tue siap ade blcn, cili kering, ikn bls n mcm2 lg...huhuhuhuhuhu...mmg meletop....

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top