Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Bila Menguap


COmey la pulak gambar baby nie kan...

Sekadar entry pendek untuk hari nie...
Korang perasan x, terutama dalm kelas or di tempat kerje atau masa memandu.

Bila kite mengantuk or org disebelah kita mengantuk, mesti org disekeliling kite yg menguap dan diikuti oleh orang lain. Cam nkmat pulak menguap nie.
Punca menguap yang diketahui umum dimana otak kita kekurangan oksigen dan ingin buang karbon dioksida yang berlebihan.

Menurut cerita saintifiknya, bila kita berasa letih, mengantuk dan jugak bosan, kita akan bernafas dgn lebih perlahan. Maka, kurang oksigen akan sampai ke peparu, dan juga kurang karbon dioksida yg akan dikeluarkan dari darah.

Bila terlampau banyak sangat karbon didalam badan menyebabkan badan tidak dapat dikawal. Maka ternganga lah mulut kite menarik oksigen yang diperlukan oleh badan dan secara automatik juga karbon dilepaskan.
So bila kite merasa mengantuk elok rasanya kite berdiri seketika n menarik nafas sedalam2nya. Pastikan tiada sesiapa kentut berdekatan dengan anda semasa menarik nafas.

p/s- Bro pernah di denda berdiri di belakang kelas sebab menguap semasa subjek kimia. Sampai sekarang bro masih ingat. After kes tue bro mmg fanatik dgn kimia sebab kne bukak mate luas2

49 Jejak Perantau Maya:

X-C said...

Kekadang nikmat jugak menguap. terutama nak bagi signal pada lecture or cikgu suruh stop kejab

Framestone said...

he..23x same la kite kan

C-Ha Nasiha said...

ehehe..cian awk kena denda semata2 menguap..
tp kdg2 lect pun paham2 ble kite nguap tuh tandanye, kite da bosan dok dlm klas..
ehehe.. :P

AiE bAhRi said...

tapi nikmat lg menggeliat...warghhhh

suezensuzanna said...

but ader orang yang kalo kiter menguap dia x ikut menguap:D

ekino said...

btul lah bro..ble kita menguap org sblh yg tgk kita menguap pn join skali..eeheh,..cm magic pulak..haha :D

::alwaniamalini:: said...

haaa..setuju2..
kalo org seblah kita ke, dpn kita ke nguap, mesti kita pon menguap skali..
berjangkit eh?huhuhu..

sharamli said...

selalu kal0 kita tgk 0rg menguap p0n tetiba kita TERmenguap jgk..hu3

♥.misz luna.™ said...

tgh duk bc entry ni pn duk mguap..
duk type komen pn mguap..



nantox nye..

Naniey said...

mmg comel

Naz said...

menguap dan bersin sama2 best. tp kalo nak menguap, cover2 sikit... hehehe

Eazy Izzuddin said...

oh menguap
mmg benar
bile eazy menguap org sebelah pon menguap
hik3
xD
jangkit menguap
xD
tgk gmbr atas pon menguap
=P
xD

ain said...

akak ni pun tengah menguap..mcm ngantuk pulak pagi ni!!

hidayah said...

rs nguap la bc blog bro...
ecehhh...
hehe...

tu baby tu nguap ke mgamuk tu... hehe

:: p R i n c E s S _ N :: said...

br aritu bebual gn mbr sal mnguap & bjgkit ni...

Framestone said...

Nasiha--> nk wat cam mne kan he..23x die baru start mengajar terus menguap mmg kne bnde la kan

aie--> mmg lagi nikmat mengeliat..tp nk mengiliat pun better lepas kelas tamat he..23x

suzanna--> mmg ade pun yg cam tue... tp kebarangkalian untuk org len terikut menguap tue ade

ekino--> bukan majik tp dorg teringin nk ikut pe yg kite wat he..23x jeles tgk kite menguap sorg2 kot he...23x

Framestone said...

amalini--> mmg berjangkit la kot he...23x

sharamli--> he..23x bro lepas menguap bro suke usha keliling..kot2 ade yg join menguap sama.

huda--> nie malam td tido ke x nie.. patut la bro kol pun menguap je...jgn menguap sebab bosan dgn bro la ek

Naniey--> comey ek he..23x search kat google je

Framestone said...

Naz--> aku klu nguap mmg suke bukak mulut besar2... he..23x tp klu bersin sure terseksa kalau nk bersion xjadi..xde nkmat tul la

Eazy--> tue dah melampau sgt dah tue.. baru tgk gambr menguap pun dah nguap he..23x

jangkitan nie mmg dah merebak kat malaysia nie dah lame..lg teruk dari influenza he...23x

kak ain--> akak pun menguap ek he...23x

hidayah--> la knpe menguap nie syg.. ngntuk ek bace blog bro yg dah xbest nie kan huhuuh

N--> he..23x rasanya bro dapat ilham wat entry nie dari hasil perbincnagan N dan membe kot.. ops terpasang telingga pulak

Naz said...

betul2x... tensenkan kalo bersin x jd...?

Framestone said...

tue la.. aku sejak 2 menjak nei mmg selalu bersin xjadi.. seksanye..dapt bersin mmg satu nkmat

Eazy Izzuddin said...

hahaha...
betul pe bro...
eazy de bace entry kak mala...
cam2 jugak die kate....
hehe
cube bro try
ekeke
=P
xD

Framestone said...

nk bro try pe ek.. bro tgk gambar tue terus rase nk lelap de la..xsempat nk menguap he..23x

C-Ha Nasiha said...

[framestone]
ok jer..
cume skang ni ngah dlm bad mood skit..
huhu~

--> ehehe..tu tndanya, die tuh lect yg boringgg..ehehe..lg2 dpt cikgu buku..cikgu yg ajar sebijik2 dlm buku..huhu~

Naz said...

aku kalo x jadi bersin, aku terus pandang objek yg silau. contoh matahri. bila pandang sikit jer terus jadi bersin... time tu rasa betapa puasnya hidup ini... hehehe

X-C said...

Erm cam mengantuk duduk kat blaog tapi xde yang datang

Framestone said...

C-Ha--> awat bad mood nie.. jgn lelame..xelok...

he..23x tau xpe.. mmg xsuke cikgu buku.. baik baca sendiri je

Naz--> peh mane ko dapat tips nie... aku xtau pun huhuuh

X-C--> xperlu dok kat blog kamu je.. merayap la jugak..kot2 ade yang datang ek blog kamu tue

Naz said...

aku dpt sendiri. penemuan secara x sengaja. tp org akan pandang pelik sikit kalo ko wat cara ni. pandang matahari, pastu bersin. klakarkan?? aku boleh bersin smpai 3 kali berturut2 bila pandang matari sekejap. jng pandang lama2, nnti rosak mata..

Framestone said...

peh.. kajian ko.. leh dpat pangkat Dr. kat depan tue he...23x aku belum pernah try lg huhu...

aku xsuke bersin sebab habuk..coz aku elergik dgn habuk

Syaz said...

what??? menguap pon x blh ker... dahsyatnye klas...huhuuh... mesti gempak result kimia bro pastu kn..heee

Framestone said...

xgempak pun tp ok la..sesedap rase n wat bro nk je amik kejuruteraan kimia dulu..tp niat xkesampaian

yOnnA said...

lol menguap dalam kelas pon kene denda ke? haha tu belom tido lg tu :p

Framestone said...

time tue cikgu baru nk start ngajo bro dah start menguap he...23x mahu xkne denda he..23x kire ok la tue kan..

tue la cikgu yg paling brutal kat sekolah... die pernah denda satu kelas (bukan kelas bro la kan) bukak zip suar n jalan itik keliling bagunan form 6 (form 6 sekolah bro je yg ade pompuan, form len suem laki) belum kes2 len lg tue

Nazz@Purple said...

Semua baby,kalau menguap memang tomey...

Dulu kan mase study..leturer xmasuk lg..segar bugar mata..bila dia masuk je..mula la menguap..nape eh..nape...kalau leturer tu wat lawak pon..tak berkesan pon..

PoOhEm0 said...

hahaha....
bro kena denda...
hihih
sama la kita...
tpi pooh tyme sek rendah lu coz xwat keja umh...
wekkk....

out of topic- eleh2...bro nie..xdak mkna nyer nk jeles......
hahaha

Framestone said...

Nazz--> tue la.. mmg comey2 pun..tp bile baby menguap..bro pun nk menguap same..xtau knpe he...23x

he..23x die nk bro yg ajar tue.. baru leh segar bugar he..23x mane tau nazz cuci mate dgn bro ke

poohemo--> he..23x bro dulu mase kecik2 mmg nakal pe huhuhu... bro kludpt kerje umah.. mmg awal2 ckp bro xsiap..xsuke wat huhu lgpun bro xde mase nk wat..

ngaku je la jeles kan.. bukan snenag nk jadi am bro nie..makin tua makin nmpak mude

.gaDis. said...

hahahaha...
tp mmg tau..
klu tgk jer org nguap...secare automatik sndr pun nguap trus...
mcm ader connection kn...hihihi
hurm tp x mao ler klu ader org lps angin kt dpan mcs nguap or sedut oksigen tue...
nnt elok2 nk amik oksigen segar tuk otk...skali msuk 'oksegen beracun' tkut trus lg x segar jd nyer...hihihihihih
so make sure nk nguap tue xder org kt dpan or jauh dr 'oksigen beracun'...

Biskutz said...

tengok baby menguap..
sy pun nak menguap gak..

SweetyMya said...

im back dr holiday! hehe. hmm yg pntg ble menguap jgn lupa ttp mulut. hee

milimilo said...

menguap pun kne denda?garangnye cikgu..menguap berjangkit melalui ape eik..yg paling xleh blah,sakit perut pun boleh jangkit..kalo tgok de kwn g toilet, tibe2 kite pn nk pegi pas tu..hihi

hidayah said...

glurp...syg?

mistake somewhere...hoho..

bukan..mmg slh yaya...semlm tdo lewat tu yg mguap sana sini..

wweeeeeee

en_me said...

ghitewww.. salam jumaat abg syukri teww

Framestone said...

gadis--> he..23x kamu pun perasan jugak ek... kekdang cam best pulak menguap reramai

ops pasal oksigen beracun tue pun bagus gak..tenagh ngantuk tue..sekali tercium mahu satu badan terus segar n bising "sape kentut nie, busuk pulak tue"

biskuz--> tgk bro menguap kamu xnk menguap sama ke? lama xdtg blog bro kan huhu

sweetMya--> patut la lame xnmpk huhuuh... erm tp klu menguap mulut dah besar..cam mne nk tutup ek...

Framestone said...

milomilo--> dah nk didenda nk wat cam mne kan..redha je la kan.. klu x didenda time tue..rasenye kepala dah atas meja n air liur pun dah mengalir..

virus menguap nie merebak melalui keadaan sekeliling yang agak membosankan.. betul ke?

pasal sakit perut pulak tue.. bro belum habis membuat kajian huhuu

hidayah--> ops termengatai sekejab he...23x nie mesti tido lambat sebab xsabar nk tgu entry terbaru bro ek... he..23x gurau je

bro_me--> salam jumaat bro

hidayah said...

huhu...tula, bro lately ni lambat post entry.. nk kena ni...cececece

Framestone said...

bro bz sikit tue pasl entry pun post lambat.. n gaya penulisan bro pun cam xbernyawa je huhu.. klu x sure org ramai terpikat membacanya

Cik Peanut said...

peanut jadikan menguap sebagai hobi
tul2//biler buhsan,..mesti menguap..
pastu time borink..especially dalam kelas..
lebih2 lah menguapnye..

SweetyMya said...

huh pe nk wt. duk eypo kite kne curik2 line. ssh.

skang ade line hehe. kalo mulut beso sgt try tutup gne kaki cm oke x? hehe ;p

~cWa~ said...

auuwww....mmg selalu sgt mngantuk skrg...asek kene tido lewat jer..huhu

Framestone said...

Cik Peanut--> peh menguap as hobi tue.. dah lame ke berkecimpung dlam bidang menguap nie...

SweetMya--> tutup dgn kaki ek... pernah wat ke he...23x yg penah tgk pun org menguap tutup dgn bantal je.. la sian die mencari line ek

cwa--> sama la kite.. tp bro selalu mengantuk if tido terlebih he...23x harap tido awal je.. tp still ngantuk gak huhuh

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top