Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Masih Sempatkah

Assalamualikum wbt & salam sejahtera

Salam jumaat buat semua. Harap hari Jumaat ini penuh keceriaan di hati anda terutama kepada mereka yang tidak sabar2 menunggu hari minggu.

Erm ada sesiapa yang pernah tengok cerita dalam poster di atas.

Korang pernah x terasa seperti
- Skip kehidupan yang membosankan
- Forward (percepatkan) masa kerje anda
- Rewind saat2 bahagia anda
- Slow Mo perjalanan masa rehat anda
- Delate pengalaman hitam anda
- Mute suara2 sumbang di belakang anda
- Choose perjalanan hidup anda
- Pilih Menu kehidupan yang anda impikan.
Tiada kehidupan yang sempurna, kita yang bertanggungjwab menyempurnakan kehidupan kita. Tiada sesiapa yang perlu kita salahkan.

Selalunya kita sentiasa merungut bila
- Bosan melakukan sesuatu
- Malas nak melakukan sesuatu
- Mengantuk melakukan sesuatu
- Give up melakukan sesuatu
- Tiada melakukan sesuatu
Semuanya datang dari diri kita sendiri. Siapa yang boleh membetulkannya? Tanya pada diri sendiri dan bukan dengan orang lain. Mereka hanya mampu menasihat tetapi anda yang menentukan.

p/s- Tazkirah Jumaat he..23x

p/s lagi - Sekarang tengah banyak kes pecah rumah. Belum kes pecah amanah or pecah anak dara orang.

Bro dah mengemuk sekarang. Bila la nk fit balik nie

30 Jejak Perantau Maya:

CikYana(",) said...

salam bro
selamat ari jumaat :)

bro dh m'gemuk ek?

Framestone said...

dah mengemuk dah nie.. nk jalan pun dah rase semput2 dah huhuh

::alwaniamalini:: said...

oh bro..
memang sesuai yang amat tazkirah di atas ni dengan apa yang saya hadapi sekarang...

semua soalan yg sy tanya tu, jawapannya ada pada saya sendiri kan...

hmm...tengah pikir apa jawapannya....

puteri said...

masih smptkah?
masih, masih

Framestone said...

amalini--> cet... jawapan mmg anda pada kamu... tetapi yang mana satu adalah jawapannya...

bro pun tgh menghadapi masalah jugak..sebab tue bro tulis bukan untuk u'l je..tp untuk diri bro sendiri.. jawapan dah ada.. cuma nk mencari jawapan yang len huhu

puteri--> masih masih masih kau terindah masih ada yang terjadi itu kamu (pe yg bro merapu nie)

bella said...

wah...bro da mengemuk..jelesnye..bella nie dok umah je pon xgemok2 lagi..berat menurun ade la..kasi la tips cmne nk gemuk cikit^^

Framestone said...

meh dok dengn bro sure kite leh mengemuk same he...23 gemuk2 la sedap dipeluk kan.. meh bella peluk bro he...23x

PoOhEm0 said...

tulun rewind blk msa...2minggu lgi nk exam..
but xsdty papa lgi nie...

milimilo said...

yeah..setuju sgt dgn bro psl ayat dlm kolum pink tu..xtau la kenape diri ni suke sgt merungut..pdhal bnde xde la teruk mane,tp still nk merungut itu ini..ntahla..kne pbaiki diri sndiri balik la kot..

Framestone said...

pooh--> cet.. xdapt la bro nk rewind.. bro klu nk exam sure bro rase cam nk forward je..xtau knpe he...23x

study la syg oiii.. nk bro babap ke nie

milo--> kolum pink yg mne satu ek..ade 2 he..23x gurau je la milo huhu....

dah nama pun manusia.. xsah klu x merungut.. even bnde baik pun kiet teap akan merunggut...

sharamli said...

pernah..pernah rs sum0 di atas..dan ianya membuatkan diri ilang 100% semangat...

Framestone said...

yup bnde nie sume yg pernah manusia rasakan... meh bro bg semangt kat kamu nk x?? tapi bro xmampu bg sampai 100% la ek

puteri said...

oh? kmrapuan bro tu tlh brjaya mmeningkn sy..

ain said...

oleh itu...selalu positif dgn kehidupan, pasti akan bahagia!

jgn lupa gi solat jumaat!

Framestone said...

puteri--> pening knpe pulak huhuhu.. xperlu pening dah huhuu... bro kan suke merapu rapan..lyn je

kak ain--> insya'lah kak...

sy nk kuar g masjid dah nie... krg saya komen kat blog akak ek

CikYana(",) said...

alahai bro nie
bro kena rajin jogging skit la
yana pun ptg2 smpat la pegi jogging dlm 30mnt

just kuarkan peluh
"bersenam baik tuk kesihatan"

Nazz@Purple said...

Itu la warna-warni kehidupan ni..suka tak suka kite kene lalui..:)

Framestone said...

cikyana--> time atas katil bro berpeluh pe huhu... sihat gitew huhuh....

malas nk berjogging sebenarnye huhu... jog setempat je termampu huhu

nazz--> he..23x bro sentiasa suke.. terutama kalu ade ramai org dtg blog bro n setia dgn blog bro cam nazz huhuh...

Zaidon said...

Salam.. kalo dapat remote yng macm dlm filem tu, saya nak forward terus ke .. time kahwen heheh

elle said...

mmm... nasihat yg brguna dgn ape yg sedang elle hadapi... huhuhu...

xpe2... byk2kn bersabar aje... (^_^)

dh gemuk ek? wahahaha [opppss... jgn maree... hiks]

puteri said...

thu2,. itu kmu.. ;-)

mla2 tu pning cr mlodinya.. he.he

Cik Akma said...

ermm btol2. nak2 bile time stdy. haha. malas laa ngntok laa huhu byk tol alasan ngehss :D

CikYana(",) said...

uit berpeluh atas katil?
lain mcm je bunyinye

xkisah la tue
jnj kuar peluh gk
:D

~~Noli said...

p gym broo..yoppp!!

PoOhEm0 said...

xnak bro...
bro jgn la babap pooh...

hihihi

oke2...
pooh stdy2..
hiihi

Eazy Izzuddin said...

huhu
senangnye if de remote itew...
ohoho
lom pecah dara?
haha
=P
xD

LaLa said...

pecah anak dara org tu cemana

samdaddycool said...

... kadang-kadang rasa macam nak carik je remote control tu.. ngehehehee

mc'eja said...

pecah kaca pecah gelas.sudah baca harap balas...pecah gak kan...hehe

puteri said...

bro.
kali ni btl.

hepi besdei!!!

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top