Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Sepi Teratak Usang

Assalamualaikum wbt & salam sejahtera buat penjejak teratak ini.

Dah lama bro xmenulis entry yang berisi untuk tatapan minda u'll. Insya'lah by minggu depan bro akan usahakan wat entry yang bikin gempak dan penuh kontroversi.

Dan mungkin korang perasan, blog ini makin kurang serinya dan mula sepi dari hari ke hari.

Jika dulu setiap entry komen mahu dalam 40-60 dan pernah mencecah 90..sekarng cuma dalam lingkungan 20-40 je.. tue pun termasuk feedback dari bro.

Bukan sesuatuyang mudah untuk memastikan anda memiliki pembaca yang setia di blog anda. Kecuali lah jika:-
- Anda seorang yang popular
- Hensem @ Cantik
- Selalu promote gambar diri sendiri
- Pandai mengarang entry yang menarik
- Ada kejutan di setiap entry
- Mempunyai ramai sahabat di dunia blog
Itu belum pasti menjadikan blog anda mempunyai pembaca @ pelawat setia. Kerna mungkin ada diantara mereka sekadar:-
- Meluang masa melayan rapuan di blog mu.
- Mencari publisiti di blog mu
- Mencuri pembaca mu untuk ke blog mereka
- mendapat ilham untuk entry di blognya
- Sekadar mencuci mata dengan apa yang anda tempek di blog anda
- Men"spam" tanpa membaca apa yang anda ingin sampaikan
Kita perlu ingat, walaupun saban hari terdapat banyak blog dibuka, pasti ada blog yang ditutup. Sepanjang bro berblog dari tahun 2006 sudah banyak kali bro berpindah dari satu blog ke blog yang lain. Sehingga akhirnya bro tersadai di blog BeliBuy nie.

Dalam tempoh masa ini, ramai blogger yang bro kenali dulu telah:-
- Hilang tanpa cerita
- Berpindah ke blog len
- Menukar id lain
- Mem"private'kan blog mereka
- Blog bersawang
- menjadi blogger yang terkenal, sedangkan dulu merangkak2 meminta tips dari bro
Sepanjang bro menjadi blogger berbagai jenis bloggers yang bro kenali
- kurang ajar (merendahkan bloggers len)
- kepala menjatuhkan orang lain
- bisnes minded
- kesunyian dan ingin mencari teman
- penipu besar
- orang yg suka copy paste hasil kerja orang lain
Mengenai kes mencari publisiti
- Mereka meniru gaya penulisan blogger yang menarik
- Mencapap di blog2 yang ramai pengunjung
- Memberi komen yang kekadang xde kaitan dengan topik
- mencuri pembaca blog orang lain
He..23x nie baru sikit je... Kalau ikutkan banyak lagi yang bro leh huraikan disini. Bz lately, mane yang terlintas je bro nyatakan di sini. Mungkin di lain masa bro akan update sikit2 info dalam entry ini.

Anywhere, bro merindui rakan2 blogger yang sezaman dengan bro dan juga blogger yang kerap datang ke blog bro dulu. Even bro tahu ramai yg tengah bercuti semester la nie.

p/s- If bro di tukarkan ke jawatan yangbro pohon hari itu, kebarangkalian untuk bro berblog adalah tipis. Jika bro tidak dapat melawat u'll. U'll jangan lupakan bro di sini ek


Type rest of the post here

41 Jejak Perantau Maya:

DilOt said...

la ..br nak kenal ngan bro..

"p/s- If bro di tukarkan ke jawatan yang bro pohon hari itu, kebarangkalian untuk bro berblog adalah tipis. "....

mesti bro dh jarang dpt berblog...

Zaidon said...

Salam Bro, apa khabar.. saya pun dah tukar blog baru.hehe. semoga success selalu

Framestone said...

Dilot--> leh je nk berkenalan... bro tetap jugak akan berblog.. cuma masa xsekerap skrg je..

akan dtg pun sekdar post entry je kot.. n reply komen2 kat entry.. nk dtg blog mbe2 yg len nie.. xleh nk jnji

zaidon--> salam juga buat kamu...sihat je... thank coz bgtau ygkamu dh tukar ke blog baru..tp blog yg mane satu ek

Nazz@Purple said...

Dunia blog ni jadi best bila blogger2 saling support antara satu sama lain..kan..kan..

hidayah said...

mana pergi semngat bro ?
insyaallah ya kan terus support bro

Framestone said...

Nazz--> Nazz pun salah seorng yg sellau bg support kat bro kan...

huhu pasl perfume tue.. bro dah wat confirmation dgn stokis.. set 1 @ set 2 kan.. insya'lah minggu depan stock baru ada

hidayah--> semangat yg hilang.. ku nnt pulang he..23x entah la ke mane semangat tue. if ramai yg komen blog bro.. baru semagat teu ape he..23x

Precious said...

Halamak, terasa plak! Tapi memang ada masa2, banyak masa, tak sempat ler nak lompat dr satu blog ke blog lain dan tinggalkan komen ... tak sempat. Namun, niat tu ada ...
Suker bila dapat banyak komen ...

Framestone said...

eh terasa?? tang mne yg terase ek... niat ek he..23x ok la teu kan.. kite time free je sempat nk emlompat ke blog2 len huhuu

C-Ha Nasiha said...

ala awk..
blog awk masih mendapat perhatian ramai..
lain lar cam blog sy..
ahahaha..

lgpun sy sndri pun x sempat nk jengah2 blog org..
if der masa jer..
tu pun just utk baca update terbaru..
smpai kn blog sndri x update..
ehehe..

aper2 pun, keep up da good work!
:P
sy ttp menjadi pengunjung setia blog ni..
eheheh..
*peace*

Framestone said...

thank ek.. ops xde la jd perhatian ramai pun..sekadar teman2 yg rapat je he..23x

kite pun faham keadaan kamu..cuma takut nnt sy pun jd cm kamu jugak.. bz sampai xde mse nk online blog..nk lwt blog len..

pe2 pun update tetap ada..cuma xtau la sekerap sekarang atau tidak

C-Ha Nasiha said...

ala..ramai gak peminat awk..
tgk jela..followers awk pun da mencecah 100 lebih..

sy ni bz cam org da keje lak..
ehehe..
pdhal study jer...
tp biasa lar..ble da masuk blja nk on9 kat ner kn..
selain dr cc..huhu~

awk jgn la jd cam sy..
smpi mmg xde masa lgsg nk update..
at least, update la skit2..
ehehe.. :P

Framestone said...

he..23x kebanyakan follwer hantu je... ada yg buh semata2 nk cari publisiti je he...23x

xpe.. kite pun koje n berlajar jugak..cuma byk masa dok depan komp je..if ade kesempatan mmg akan online blog.. if x, mmg xjejak blog langsung..

nnt dah habis study nnt..update la blog ek.. leh berblog cam dulu

C-Ha Nasiha said...

ehehe..
btol3x..
diorg saje jek nk menambahkn kwn2..
ehehe.. :P

abis study?
lg setahun la nk abis study awk..
lmbt lg ler..
huu~

tggu nk suh ayah beli broadband ni..
baru leh on9 tiap2 ari..
baru leh update blog sllu..
ehehe.. :D

skang ni nk update..
tp cam xde mood nk update..
byk bnda di pk kn..
huhu~

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

kacang lupakan kulit mmg byk zaman skrg ni

Framestone said...

Nasiha--> he..23x mmg dorg nk tambah kwn2 pun huhu... lambat lg ek.. bro tgl 1 project paper je nie... tp xstart2 lg..hntr n approve je terus habis berlajar..

bro skrg dah dok perak... koje sinie..time kelas je runner KL.. cdg nk pasang stremyx..tp takut dpt kerje kat tempat baru apply huhu

hazerin--> ala tue besa je... tp ade jugak yg berkulit2.. siap tukar kulit lg.. mmg hipokrik

C-Ha Nasiha said...

la..yeke?
best nye lar..
sng kn klu blja cm tuh..
ehehe.. :P

skang kat tmpt keje ker??
pkai la broadband..
kat umah sy ni pkai maxis broadband..line ok lar..laju gak..tp tgk kawasan gak..

Framestone said...

kat tempat koje.. petg nie xde byk kerje sgt huhu..tue pasl relax sikit..klu x xcukup tagn nk wat koje...

xleh pakai broadband.. line x kuat... kawasan agak pendalaman sikit he..23x

C-Ha Nasiha said...

ehehe..
tu yg leh on9 ekh..
:P

jgn curi tulang da ler awk..
:D

oh! yeke? xper2..
nnt suh diorg psg line 3g kat sana ekh..
ahaks! :)

Framestone said...

xpayah susah... pasang stremyx je terus.. lagi laju n senang nk download bnde pirate nie

leh je wat koje sambil online...aslkn koje siap je... kat sinie panas bangat

C-Ha Nasiha said...

ehehe...
tp nnt awk dpt tmpt keje baru, ssah ler..
oo..nk d/load bnda pirate ekh?
d/load per tuh?
ehehe..

sini pun panas..tp xdela panas cam smlm..arini redup skit..lgpun 2ari lepas baru ujan..
sana x ujan??

Framestone said...

tue la huhu... dapat tempat kerje baru xtau leh online ke.. dorg block ke... kat sinie.. mmg dorg xleh nk block sebab bro pun bahagian ICT sinie (xde la pakar mne pun) komp pun gempak sikit

download ehem la ish kamu nie... download movie yg menarik..xpyh nk beli yg kat pasar malam tue.. download software2 ke.. download game ke..baru emriah komp kat umah tue..

kat sinie jarag hujan... hujan pun rintik2 je.. tp part len hujan punye la lebat..leh nmpk hujan teu dari tempat bro

C-Ha Nasiha said...

ooo..
pndai la ni ekh..
ehehe..

ehehe..
btol3x...sy pun sllu gak d/load yg pirate2 ni..
xyah buang duit beli kat pasar mlm..
ehaks!

yeke? xperla..
ader rahmat tuh..
jap! awk dok mner ekh?? luper laks..
ehehe.. :D

Framestone said...

xde pandai pun..berlajar sendiri je...

he..23x dah ada geng dah huhu... tp sejak xde internet nie.. selalu gak turun ipoh cari dvd huhu..sebab tahua de satu ekdai teu murah n quality baik punye..

dok kat perak..area Tg malim..dekat dgn UPSi..dulu dok kat Kl.. family pngil balik dok sinie

C-Ha Nasiha said...

ehehe..
bleh jd 1 geng kite ni..
ahaks! :P

ooo..sy nk beli dvd tggu parents je yg beli..tu pun klu diorg g pasar mlm..
ehehe..

oh! der gak mmbr dok tg malim..tp xtau ler area ner..
ihiks! :)

kuIna LadyInRed said...

edisi gempak & panas kat M'sia skrang cerita politik.

sy buat blog walking utk cari ilham buat en3 bukan copipes

yOnnA said...

kenapa perlu fikirkan peng-komen kalau kita tahu blog kita mmg akan ada org setia membaca?
ramai prefer being a silent reader je kot.

btw,
communication sehala takkan menjadi :)

::alwaniamalini:: said...

ah bro, sy pengikut setia bro ape?hehe..
keep on blogging bro.
jangan stop....

ain said...

Insyaallah akak tak lupa singgah blog awak!!

Eazy Izzuddin said...

lorh....
bro....
i will follow u...
hehe...
dun worry, kite2 akan menyerikan blog bro..
geetu~
xD

milimilo said...

best la entri bro yg ni..hrp2 xde tersenarai dikalangan yg disenaraikan tu..tp mcm ade je..huhu..xpe2..i'll take it as a tips..blog bro best jah..xrmai komen maybe sbb busy study kot.. :D

~~Noli said...

hehe..sume bz tgk af tuh..kan final mlm nih..hehe..
xlupe punye laaa..
cayokkk!!

ryann said...

ada betul gak apa yg ditulis tu. hehe. kiranya bertukar jawatan, harap saudara teruslah berblog.

rindu subuh di sini

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

huh.. hye bro. lama x jenguk blog la sory bz sket dgn training. bro rindu sy x? ekekeke

kayteeze said...

Eh...napa susah sangat nak bukak komen, ek ??

Lama betul Kak tie tunggu....

Kak tie tak pernah jumpa blogger yang kurang ajar tu... takut pulak, he he...

Ayu said...

yo bro.. susah nye nk carik kotak komen nih.. sampai ke bawah duk scroll..

♥.misz luna.™ said...

huda rs mcm nk tuka url jek la..
"hudahyedo"
xbest..

Framestone said...

C-Ha--> satu geng ek.. boleh je... geng pirate la nie ek he..23x.. mesti dah lem contact mbe kamu tue kan..tue yg lupe kat men die dok..

kuIna--> cam kite jarang wat entry pasl isu2 gempak n panas.. sekdar isu untuk direnungkan @ untuk difikirkan je..

yup xbest betul if blog kite penuh dgn copy paste..baik keluar dari cetusan idea even dtg dari blog len..

yonna--> bukan ape sebenarnye..sebab bro xusha sgt kat pengomen (just untuk respon dari pembaca)

tapi dari segi traffic..mmg xnmpk sesiapa dtg ke blog bro dalam tempoh masa yg lama sgt...cam sunyi je blog nie.. if xde yg menjejak kaki.

sebab teu sape yg dtg ke blog bro.. even dorg komen kat entry pasti bro bg feedback n paste kat blog dorg..tanda 2ways communication

Framestone said...

amalini--> bro tahu kamu mmg pengikut setia bro huhuhu... takut kehilangan mu huhhu... bro akan terus berblog selagi ada rapuan untuk dikongsi bersama

kak ain--> kak ain pun salah seorang yg setia dengan blog ku..even kekdg nmpk cam kebudak2an rapuan ku di blog nie

eazy--> eazy pun jrg dtg ke blog bro ah..sejak g mndi sg ari tue (tue la g xajak bro he..23x)

bro riso lepas nie bro akan jrg berblog kot.. harap masih ada perluang untuk luangkan masa bersama u'll

milo--> mne de best.. besa2 je bro pnye entry..sumenye rapuan je.. pe yg etrlintas di fikiran bro..tue la yg akan bro pahat di blog nie..

ops harap xde la yg terkena kat milo ek.. bro tahu kamu pun bz study.. cam brostudy2 pun..kat blog tetap addict gile..sehari xberblog mahu cam gilew sekejab..

dengan kamu pun bro xdpt nk spend masa untuk mengenali kamu... bro bz dgn koje n study lg.. enth bile nk habiskan study nie..tgl projek paper je nie..then abis dah

Framestone said...

Noli--> he..23x bro xlyn pun AF.. patut la blog bro sunyi sepi..sume layn AF ek..bro xlyn sgt AF... kat umah xpasang pun astro

ryann--> tue la dah lame xsubuh kat blog kite kan.. tue la takut je if bertukar jawatan kite dah xberblog.. tempat baru katekan.. culture pun mybe berbeza n byk bnde yg diblock he..23x

ie3za--> mau xrindu kamu huhu... ikut hati mahu je wat iklan cam iklan shazlinie tue n sebarkan di seleuruh malaysia he..23x

dah habis training ke tue...

kak tie--> susah ke nk masuk comment.. kite punye button komen kat belah bawah la kak..

cdg nk wat pop up..tp tetap kne scroll ke bawah..so wat la cam nie...kite pernah jumpe.. tp delete je.. xsuke la orang yg kurang ajar.. len la klu die tue blogger yg terdasyat.. nie berblog 2-3 minggu.. dah berlagak gilew..

perlu ada sifat hormat menghormati..betul x kak

Ayu--> ala scroll je la ke bawah..exercise gitew... malas nk wat yg pop up tue...

huda--> nk wat url ape ek... hudacute ke.. nnt dah tukar bgtau bro ek... e

rm sebenarnye xelok sgt tukar2 url nie.. takut mane2 mbe blog yg terputus lame terus terputus n xkenal kamu yg dulu mereka kenal..

Cik Peanut said...

nge~~~
adekah peanut diketegorikan sebagai meghilangkan diri..
nge~~~

heheh

Framestone said...

yup peanut dikategorykan sebagai hilang tanpa di kesan huhu... blog nie merindui rapu rapan peanut huhuhu

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top