Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Dah Kahwin ke??

Ops Entry nie base pada hutang bro dengan salah seorang blogger yang bernama amalini.

Peh2 2minggu jugak beliau dok menunggu entry ini dari bro yang agak bz sikt (sebab tue ade komen korang yang xsempat di balas atau dibalas secara senyap).

Sampaikan die mengatakan kegelojohan diri untuk mendengar cerita yang hampir sama terjadi pada diri dia. Cet cam nk wat Kisah Benar je ek he…23x

Before start bro nk strory sikit pasal gmbar yang bro tempek seklai dengan entry yang bakal bro rapukan untuk hari ini.

Gambr bro ini diamil semasa bro menguruskan International Conference di salah sebulah hotel terkemuka di KL (terkemuka la sgt, sampai bro nk dok sane pun xsanggup.. RM7++ per night)

Berisi x badan bro? Ada gaya cam orang dah kahwin x? (shhh..!! sape yang tahu status bro harap senyap ek)

Masa di Conference ini, bro di sape oleh Head of Department dari University bro berlajar
HD : Eh, awak buat apa di sini?
Aku: Eh En H*******,salah salah seorang urusetia untuk program nie.
HD : Oh ye ke, eh kamu dah kahwin ke? Xajak saya pun
Aku: Urmmm (sambil menelan air liur)
Ini pula perbualan aku semasa berurusan dengan bahagian Finance University aku berlajar
FO : Awak masih ada tunggakan beberapa ribu nie. Kalau ikutkan saya xleh nk lepaskan kamu amik exam
Aku: Insya’lah dalm 2x gaji saya selesaikan
FO : Awak dah kahwin ke?
Aku: Kenapa tanya cam tue ek
FO : If xkahwin lagi, xde la banyak tggjwab
Nie pulak perbualan di dalam office ku
OM : Eh budak gemuk
Aku: Ye, ada apa?
OM : Apasal badan kamu cam bapak budak ek
Aku: Kenapa tanya? Nk jadi mak budaknya ke?
Nie pulak perbualan di rumah
Mak: Awat Bdan kamu lagi besar dah dari bapak kamu
Aku: Hati senang, makan tanggung n kerje pun dgn org beso2 he..23x
Cam mana badan xnaik, sejak pindah Perak, dari pagi sampai malam pun dok makan makan makan. Dok pulak dengan family.. G kerje naik kete. Paper Tahun nie sume kacang goreng je. Dah xfikir masalah negara.. Dah x fikir masalah Politik.

Dengan bunyi kata lainnya, "Hati tengah happy" sekarang nie.. pe2 pun korang kne happy jugak

43 Jejak Perantau Maya:

sharamli said...

0rg dah kawen..cmtu la..bahagia..

Framestone said...

he...23x kebahagiaan hak milik setiap insan huhuhu

CikYana(",) said...

sekali imbas mmg nmpk bro ni cm org da kawen
happy je selalu
hikhik
bgsla cmtu :)

Framestone said...

sekali imbas.. imbas pakai pe ek.. pakai scanner ek he..23x hati kne selalu happy.. baru kurg tekanan dalam diri

kayteeze said...

Haa....memang dah gemuk pun !! Ha ha.....

ekino said...

hihi..

wah! ati senang rupa nye..

tak pe2..bguslah tu..

ekino pn tgh gumbira nih..
tp bdn tak nek2 pn..

haisyy!38kg je dari dulu

krus kering.. :(

Framestone said...

kak tie--> gemuk ek he..23x lg chubby dari dulu kan kak

ekino--> ops hormon kamu belum sampai lg kot.. cam bro dulu kurus kering je.. la nie baru naik huhuh

♥ Cik AyieHeL ♥ said...

bro dah kawin??patutlaa bahagia semcam jer..ngee~~~

Framestone said...

ops bahagia ke?? mne tahu nie... leh nmpk ke

hidayah said...

wa...senang hati ya bro..

tape..ada org jaga kn..

bro gemuk!! (cam kenai je)

haha

sori, Teejek plk.. hihi..

Framestone said...

terejek ke?? xterasa pun.. bro mmg suke jd cam nie..dari dulu kurus je.. cam xde zat he...23x

Precious said...

Eh bagus ler banyak isi. Macam dunlopillo ler ...

hidayah said...

hehe.
bagus2.
manusia yg x makan hati.
cuma makan nasi je.
tu yg berzat.
hehe.
=)

-aTie- said...

cube tempek gmbr dulu letak ngan gmbr skang...nampk sgt beza....
hahaha

bykan dlm sethun leh nek 20kg...ish ish ish sape la yg jage ek

Cik Angah said...

knpa entry ini x menarik perhatian angah?

huuhu

ade cer best x bro?

Framestone said...

precious--> ops tue jenama bantal ke bantal peluk huhuhu..peh ayat die menyusuk karbu.. nk tumpang peluk ke?? he..23x

hidayah--> makan hati pun sedap.. jantung pun sedap gak.. yg batu tue buh asam masin lg sedap he..23x kamu teu makan yg berzat ke makan yg sedap2 saja

atie--> ops thank kepada Allah swt kerna memberikan rezeki yg halal kepadaku n memberi kesihatan tubuh badan kepada ku he..23x

cik angah--> xde cerite best..tue pasl jd cerita xbest he..23x

ain said...

dah kawen lum..???hihi

Framestone said...

kak ain nie..shhh senyap udah he...23x

:: p R i n c E s S _ N :: said...

haaa..kn betol..awk da berisi..vavavavvaa

Framestone said...

he..23x mmg dah berisi pun huhuhu.... xsame cam yg kamu jumpe hari tue kan...

hidayah said...

patik sume makan. dr yg berzat hinggalah yg tidak berzat. hoho~

huh..jantung tak best la.. hati best..haha

Framestone said...

oh semua makan ek... jantung sedap pe.. makan sambil cicah sambal belacan... hati pun best jugak huhuhu

hidayah said...

jantung pisang sedap la...
sambal blacan,ouu dah lapa x makan..
terliur lak...

~cik manis~ said...

eheh
mne de rupe org da kawen
rupe org byk duit ade la
:P

Framestone said...

hidayah--> ops lupe die jauh di perantauan.. xde belacan he..23x bro dah lame xmakan jantung... pokok pisang xberbuah lagi

manis--> ops xde rupe org dh khwin ek.. mne de byk duit la.. ade gaya cam tan sri x??

::alwaniamalini:: said...

hahahaha bro~
gitu citenye ye hehehe..
orang laki kalo dah berisi tu sure org cakap dah kawin kan..
besela makan minum pakai sume dijaga hehe
tq kerana tlah melangsaikan hutang :D

MaDihays{Ida} said...

haiyoo.. ape kisah ngan rupa paras waima bentuk badan mengembang, janji hati baik.. lagi2 la lelaki kalu poket tebal pun xdek susahnye nak carik calon...

iza~de~bintang said...

boley jadi testimoni utk product weight gain tuh hehe...

LaLa♥ said...

da tgok gmba famly bro kt fb,
anak pompuan tu name pe,comel lah!
:)

elle said...

dh mcm org kawin? huahuahua.... tahniah la ye... =p

Eazy Izzuddin said...

ohoho....
geetu~
2 la...
bile lihat bro cam dah kawin ea....
hiks....
kene nikah cepat2 nih.....
gaye dah ade...
hihi
xD

Cik Peanut said...

gaya perh..betul2 macam dah kahwin..
hehehhe
tapi peanut sahkan bro lum kahwin..
sebab peanut lah pengapitnye
hehehhe

Framestone said...

amalini--> cam nie la citenye.. klu di ikutkan.. masih byk lg cite yg ade..tp bro dah lupe la..

tue la.. dah ade org jage katekan huhu.. lelaki klu hati dah senang.. mahu cepat je bdn naik huhuu

ida--> bro poket kempis je.. sume buh dalam bank..selamat sikit...byk beberapa ingt je he..23x (kne wat saving jugak kan)

he..23x tp hati bro jahat pe he..23x suke nyakat org

iza--> peh die punye komen... ade yg sudi amik wat testimoni ke he..23x tp kne buh gambr lame n gambar baru..

lala--> die dh tgk kat fb bro ek..ala malunye huhuhu... namanya Iman Maisarah.. knpe di namakan begitu...tnye mak die he..23x

rajin2 leh sembng dgn bro kat fb.. kekdg bro lyn fb tiem malas nk lyn blog

Framestone said...

elle--> tahniah ek he..23x tahniah ade mkne la tue kan he..23x elle pun pe kurangnye..ade gaya cam isteri org he..23x

belum lg gaya2 ala cikgu displin yg ayu..kalah cite princess diary kat tv mlm nie

eazy--> ops kamu nie..statement tue elok2 sikit..krg org fikir len huhuh tp bro xcukup ketinggian la

cik peanut--> ops pengapit time kali keberpa bro kahwin ek.. ala lupe la pulak he..23x

nk jade pengapit kne isi borang dulu.. sertakan ic n lesen..sijil kelayakan seprti sijil akademik n SPP (sijil pra-perkahwinan)permohanan anda akan diuruskan dalam tempoh 7 hari

hidayah said...

ada tanam pokok pisang ke ? hehe

Framestone said...

tanam kat kawasan rumah je.. selalu paki daun pisang nk balut ikan yng digoreng atas kuali je..

hidayah said...

kuih2 tak buat ke? lepat ke... hehe..

Framestone said...

he..23x wat kuih leceh la.. nk tgu masak lg tue.. klu ikan sennag je.. basuh2..gaul dengan bahan penambah perisa yng dibenarkan..lepas tue balut dgn daun pisang n letak atas kuali panas...

dan jangan lupa masak nasi n wat air asam.. peh sedap tue

::alwaniamalini:: said...

kehkeh..dia punya syarat nak jadi pengapit tuu, kalah syarat nak jadi pengantin dah.nasib xkne wat HIV test jugak hehe..
bagusla bro kalo sume pon terjaga..hati pon senang dan bahagia je kan..

Framestone said...

peh bro wat iklan nk pinjam kete dlam tv tue je la he..23x syarat nk jd pengantin pun boleh di buh jugak he..23x tp bukan untuk bro la kan... if nk kne tnye yg pertama untuk approvekan kawasan ke-2 hingga ke-4

nk wat HIV test pun boleh... tp yg penting nk jd pengapit kne org yg belum khwin huhu...

hidayah said...

ala..alasan je sume tu? kalo bro malas suh wife buat k. hehe.

lunch lambat lagi ni. lapa la! diam2 jgn cite. haha.

Framestone said...

he...23x kuih baik beli kat kedai je.. 3bijik seringit huhu... kan dah jimat tue he..23x

lapo ek.. bro kat dlm ofis lg nie.. lyn blog.. kul 1.15 baru g masjid..lepas smyg baru mamam huhuhu

Cik Peanut said...

nge~~
kali pertama lah
alah..peanut yang lawa2 jadi pengapit tu..
heheheh

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top