Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Rumah Terbakar Pangil..??

Sabda Rasulullah Saw
"Apimu yang kamu semua menyalakannya di dunia ini adalah satu bagian dari tujuh puluh bagian dari panasnya neraka jahannam ".
Para sahabat berkata: 'Demi Allah, api dunia ini saja sudah amat panas, ya Rasulullah':
Beliau lalu bersabda lagi: "Memang, api neraka itu masih lebih panas lagi dengan enam puluh sembilan kali bagian panasnya, setiap bagian sama suhu panasnya sama dengan api di dunia ini."

(HR. Bakhuri,Muslim dan Tirmidzi).
Rumah terbakar panggil bomba
bomba datang berlumba-lumba

A - Aku
B - Belum
C - Convo
Still dalam proses menyiapkan thesis (33% done)

Entry sekadar ilham tersirat dari sahabat ku di dunia "Hikayat Muka Buku" yang mengalami peristiwa kebakaran di blok sebelah rumahnya. Dan Seperti Biasa : Suaminya relak je dalam suasana tersebut

* Pemimpin bukannya mereka yang lantang bersuara tetapi lantangnya dari segi pemikiran mahupun tindakan.
Pernahkah anda semua terlibat dengan situasi kebakaran seperti:
- Kebakaran Kediaman
- Kebakaran Hutan (semak pun boleh)
- Kebakaran Terbuka (Isap rokok)
- Ikan Bakar 3 rasa mahupun sweet sour
- Hati yang terbakar (dek panas dengan orang lain)
- Mahupun Pak Bakar (tetapi jangan kaitan dengan Pak Abu)
Maaf terlalu banyak tersirat dari tersurat di dalam surat eh entry ini.

entry ditulis :- 4.49 am untuk dipublishkan pagi ini (waktu pejabat)

37 Jejak Perantau Maya:

Ayu said...

actually.. apa yg nk disampaikan nih.. den nk baco tp tgh maleh la.. hhehhe

PurPleZ said...

"* Pemimpin bukannya mereka yang lantang bersuara tetapi lantangnya dari segi pemikiran mahupun tindakan."
stuju!!
p/s: dan adil dlm tindakan. hek3

PurPleZ said...

jap!
follower bro dah 200!
nak hadiah!!!
hek3.
woohoo~
toing2!

Framestone said...

Ayu--> apa yang nk disampaikan?? semua dah tersampai... dah diringkaskan sebaik mungkin he..23x

PurPlez--> xsemestinya adil.. sebab kekadang setiap keputusan betul tentu dapat memuaskan hati semua orang... begitu la yg dihadapi jika menjadi pemimpin keluarga...

mampukah anda bertindak adil... mungkin bg anda ia... bagaimana dgn anak2..pasangan anda.. sedara mara mahupun kedua ibubapa kamu... pasti ada yg tersinggung

ops follower ke 200 insya'lah dapat hadiah.. bro dah hubungi di facebook die

:: p R i n c E s S _ N :: said...

hurmm..apekah??

Framestone said...

he..23x
cite pasl nk convo..tp xconvo2
kepimpinan
kebakaran
betapa seksanya panas api neraka

so 4 in 1 he..23x ringkas x...

PoOhEm0 said...

ringkas dan padat...
jimat masa n tenaga..
ahakz...

.gaDis. said...

setiap aper jer yg terjd dlam kehidupan seharian penuh ngan makne tersurat n tersirat...
slam bro...
lme x comment blog bro....
take k....

Framestone said...

PoOhEmo--> he..23x pooh faham ke pe yg bro nk sampaikan... pooh cakap cam iklan akhbar kosmo je he..23x

gaDis--> salam buat kamu juga.. ye la lame xnmpk kamu dtg melepak kat blog bro yg usang2 nie he..23x

azuan said...

aku suke ikan 3 bakar tiga rasa...
lalala~~

Framestone said...

he..23x jom mamam ikan bakar 3 rase.. erm gaji xmasuk lg

sharamli said...

bl nk k0nv0..

Framestone said...

Kalau sempat siap..insya'lah tahun nie gak convo... xsanggup nk tgu lame2

lizz said...

its about bakar yek?saya lampi sikit bab2 maksud tersirat ni.hehehehe

Framestone said...

he..23x entah la.. sekadar cetusan minda di keheningan pagi.. entah pe2 la ek..tp banyak maksud gak dalm entry nie

DilOt said...

bro xpaham..hehe....

thesis tak siap..tu yg hati terbakar ke,,hehe..

tersirat2 ni...lemau sket bro...

azizan4444 said...

cepat siap cepat la konvo.hehee

Framestone said...

Dilot--> xfham pe nye dilot syg oiii... xperlu faham pun entry tersirat bro nie he..23x

azizan--> tengah nk menyiapkan la nie...terpaksa menghitung setiap detik jam

SasHa Lee said...

memg banyak tersurat dan tersirat entry kali nie bro..ngeh2..

Framestone said...

he..23x entah la... byk sgt yg perlu dilakukan lately..so better diringkasan n pernuh bermakna dari sekadar bualan kosong

Faarihin said...

saya slalu je tergolong dlm hati yang ter bakar..
huhuhu..

ou off topic> uat pe tu? thesis? ok.. good luck yer.. smoga berjaya menyiapkan..

DaliaLiyana said...

tq for d sharing bro...
pemimpin akhir zaman ni payah nak jumpe yg betul2 berpegang kpd AlQuran & As Sunnah...
Rasullah PEMIMPIN AGONG!!

Framestone said...

Faarihin--> ops bahaya tue..erm kurangkan la tergolong dalam hati yg terbakar.. biar hati nie sejuk sentiasa baru terasa ketenagan dalam kehidupan

la nie tgh koje... mmg tgh nk siapkan thesis nie... thank ek

DaliaLiyana--> he..23x awat kamu sorg je yg ternmpk pe yg ingin bro sampaikan ek.. sedangkan bro cuba mengaburi pemikiran setiap yg membaca entry bro

jumana said...

he3
mata tertancap kt cni je ...ABC...aku belum convo
teruskan usaha..fight2x ;)

Framestone said...

tertancap ek he..23x entah la cam mne leh terfikir nk wat ABC tue jd Aku Belum Convo he..23x tgh fight2 la nie

jumana said...

bgus2..teruskn fight sampai ke akhirnya..sy sokong kamu kt blkng ni ha....haha

Framestone said...

jgn la sokong dari belkang... dari sebelah ok la jugak kan..leh gak tolong wat kan he..23x klu dari belakang susah nk mintak tolong wat kan he..23x

jumana said...

TAK NAK tlng2...sy lh org yg plng bz dlm malaysia ni :p

Framestone said...

oh... ok pasti awak nie seorg yg buzy "tubuh" di malaysia kan he..23x

izan said...

framestone,

orang kata kalau mimpi tentang api .... tak elok. biar mimpi tentang air.... banyakkkkkk rezeki. kalau buleh cabut semua plak2 dirumah, periksa tong gas waktu keluar rumah .... ye ... untuk mengelak kebakaran...

Framestone said...

he..23x xde yg bermimpi pun kak.. klu mimpi api neraka pun ok jugak..leh insaf gitew

jumana said...

haha..tau xpe.
pndai kamu..tepuk tgn sket..haha ;)

Framestone said...

he..23x jgn kate tepuk tgn..tepuk kepale tgk gelagat kamu pun dah kire ok dah he..23x

moh sibuk tubuh dgn bro nk

en_me said...

ingatkan 'pangil' teww namer tempat bro.. ihihi

Framestone said...

wrong spelling la bro he..23x

Anonymous said...

bro framestone, maafkanlah aku. kerna ku tak bisa temani tidurmu...

Framestone said...

cet....

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top