Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

BerWang Panda

Assalamualaikum wbt & salam 1Malaysia

Peh mahu seminggu gak bro xupdate blog dgn rapu rapan yang mungkin anda semua rindui (ada ke yang merindui).

Seperti sesetengah yang anda ketahui, atas sebab seminggu bro x berkerja (dasar cam dah malas nk koje dah) bro membawa diri ke Ibu Kota yang sarat dengan pencemaran (terasa jerebu masih ada)

Bukan bro saje2 je mahu membawa diri. Tetapi ingin membaiki hijrah yang pernah bro buat sebelum nie.

Cukup la terseksa bro dalam tempoh beberapa hari di sana. Dan seksa bro membawa bro kepada tajuk entry ini iaitu “Berwang Panda”

Apa yang terjadi pada bro?

Panda?
Kenapa panda? Nampak sangat bro nie mempergunakan haiwan yang terancam dalam penulisan blognya?
He..23x ops blog bro tiada unsur2 penginayaan haiwan mahupun pengunaan bahan perasa dari haiwan2

Mata bro sekarang dah macam panda (dah jadi cam pe yang terjadi pada Huda @ Luna) Hitam je keliling mata bro. Nie semua hasil2 berjaga siang malam untuk menyiapkan pe yang bro perlu siapakan.

Apa die yang bro perlu siapkan? Nanti bro akan ceritakan di bawah
Berwang?
Kenapa Berwang dan bukan beruang? Bro salah eja ke?
X la.. Memang bro nk ianya dieja begitu dan mmg ade kena mengena dengan apa yang ingin bro ceritakan.

Bro turun KL juga sebab ingin menyelesaikan tunggakan yuran study yang beribu raban. Untuk memastikan bro boleh mendaftar subject terakhir untuk menghabiskan sisa2 kehidupan sebagai student. (Ala cam la lepas nie xjadi student balik- If ade rezeki la kan)

Jenuh gak bro kehulu kehilir ke Faculty, Finance department dan ke academic department semata2 nak selesaikan status study bro.

Ops mesti ade yang tertanya2. Bro merupakan seoarang insane yang mencari nafkah di bumi gersang untuk menyara kehidupan dan mencari pengalaman di celah2 corruption dan masa yang sama masih lagi seorang pelajar.
Apa sebenarnye yang berlaku nie ek?
Bro tengah menyiapakn thesis bro. Tetapi dalam masa yang sama bro xsempat nak daftar thesis ini di semester sebelumnya.

So baru2 nie, bro berjaga 3hari untuk menyiapkan, walaupun akhirnya direject dan perlu dibuat semula. Anyway bro terima seadaanya dan bersedia untuk memperbaikinya.

Sebab apa bro bertungkus lumus untuk menyiapkannya?

Meeting senat hampir sudah. Hope if thesis bro lepas, maybe nama bro akan dipanjangkan dalam meeting tue and akan melayakan bro convo tahun nie pada bulan 10 nnt.

My deputy dean nak bro siapkan sebelum isnin depan untuk disemak semula sebelum di finalize dan disahkan thesis bro diterima.
Anyway thank pada u’ll yang sudi menolong bro menjadi respondent. Hari ini bro kembali bekerja semula (tertibe teringat, boring claim gaji bro xhantar lagi… So bulan nie lambat la dapat gaji yang seciput tue)

29 Jejak Perantau Maya:

Leeza Rule said...

selamat pulang ke pejabat syuk..

Framestone said...

he..23x selamat datang lambat n bagun awal buat kamu leeza

nonna manis said...

skang ni bro part time student ke

Framestone said...

entah...xde yg part time pun.. bro sume leh he..23x

Encik Azizan said...

selamat berjaya menyiapkan thesis bro

sharamli said...

eleh..seciput2 p0n byk jgk kn..hu3

miEz haNeM said...

kreatif! berwang panda..:) hurmmm

izan said...

waa... ini mesti claim shantek.... bolehlar nandos sepiring ekeke...

tak apalar... di reject, yang baru mesti yang terbagus. teruskan mencari bahan dan semangat siap cepat mesti ada ye..

Loan jangan dilambatkan pembayaran semula ye... esok kita rasa tak cukup masa nak menghabiskannya... (k zan lepas ni nak semua dengan tunai.. huhu..)

iza~de~bintang said...

fuh sibuk giler tuu..tak per semangat.. caiyok..
berakit-rakit dahulu, bersenang-senang kemudia bak kata adik ipar jiran pak ali kat kampung seberang :D

Framestone said...

azizan--> insya'lah siap la nnt... biletue?? xtau la kan he...23x

sharamli--> xbyk mane pun..klu habis dibayar ke PTPTN mahupun ke mak bapak n bil2 semasa xtermasukbil2 tertunggak he..23x kne gakwat saving seketul dua kan

miez hanem--> first time dtg ke blog bro ek... xde kreatif mane pun... ramai lagi yg kretif diluar sane... xcuma BerWang tue tertibe telintas nk taip cam tue

Framestone said...

kak izan--> xdenye claim chantek.. claim gaji bulanan je.. kite kan contract je kat sinie huhhu

tue la kak..tgh nk siapkan la nie hhuhu..xnk tanguh2 nie huhuhu

iza--> oh xleh nk berakit2 dah sekarang nie..jerebu tebal huhu..xnmpk pe yg ade kat depan...

SasHa Lee said...

kalo bro berwang panda sebab jga malam siapkan thesis..sasha beruang panda..no money to get..juz grap the idea or story..isk ape aden merepak nie..

Faarihin said...

salam.. bz nya bro kite ni.. good luck bro framestone.. meh kita same2 konvo bulan 10 ni.. (^__^)

Framestone said...

SasHa Lee--> panda sebab berjaga..berWang sebab nk byr yuran pengajian huhuhu.... tue la bro pun nk tnye pe yg kamu merepek he..23x

Faarihin--> nk wat cam mne..bz sikit...ok kite convo same2 tahun nie ek..pe2 pun bg bro siapkan dulu bnde nie

lintasan hati said...

bgus2..siapkan tesis
jgn tau tdo je..haha

Framestone said...

tgh nk wat la nie..tp malam td dah tertido..xleh nk wat pe2 huhuhu

zazaw said...

selamat segelnyerr bro..!
pehh jerebu kt Melaka..
teruk gilee bahbeng..!

imHepPie said...

incik panda diatas : erkk sy x bsalah huhu..sian dowh muka tkejut je xpasal2 glemer hik3

Ayu said...

tu la.. org kata blaja nk keje.. kan dah x siap thesis tuh..

anyhow.. apa kena mengena berwang panda tu ngan thesis? n ngan this entry.. mcm x masuk langsung tajuk ngan topik.. tu la sbb thesis kena rijek.. iskk..

Siti Nurul Jannah Fital said...

bro...saya pon...tak sesiap lagi ni hhaaa projek saya..uwaaa uwa...ada virus2 kemalasan melanda

Framestone said...

zazaw--> kat sinie dah kureng sikit jerebunye... melaka pulak makin teruk ek...sabo2 la ek.tue sume dugaan tuhan je

imHepPie--> he..23x comeykan panda tue,...tue pasl bro tempek muke die kat blog nie..tahu2 je die wat muke cam tue pulak he,..23x

anyway tahnk coz sudi mengomen di blog bro ek

Ayu--> he..23x ish makcik nie... pokpek je koje die..meh tolong kite siapkan thesis nie huhuhu

mak cik ayu...sila bace betul2 entry nie mmg ade kne mengena he..23x

berwang tue kes berwang nk bayar kat university..xbayar xleh la nk dftar thesis nie

panda pulak tang mate yg kehitaman nie sebab xcukup tido nk wat thesis nie

Jannah Fital--> kite serupa ek.. jom wat koje sesame.. kot2 virus malas nie leh berkurangan n kite rajin bersama2...

imHepPie said...

tpi lagik comei org yg bermata cam panda hik3...

Framestone said...

he..23x thank puji bro he..23x mlm nie bro nk memandakan diri bg lagi comei di mate mu he..23x leh x

imHepPie said...

aiyakkk..sile2 mmg dialu2kan utk menjadi chumel di mataku..hik3...okeh bsok kita akn tgk akn kechumelanmu itu k wahaha

ryann said...

selamat menyiapkan apa yang perlu disiapkan

Framestone said...

imHepPie--> he..23x mlm td tertido awal.. terase kemalasan nk meneruskan aktiviti thesis ku....

pe 2pun xnmpk chumei la wak... so cam mne nie.. masih beminat nk tgk

ryann--> he..23x tgh nk siapkan la nie

DilOt said...

bro bgn2..jangan tido..thesis xsiap lg..hehe...

Framestone said...

mna de tido la dilot.. bro dari pagi td dah terjaga dah nie...yup mmg xsiap lagi

milimilo said...

gudluck bro :)

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top